Main menu

header

de Liliana Simidon

Prostata, prezentă numai la bărbaţi, are formă de castană şi înconjoară uretra (canalul care duce de la vezica urinară la penis). După vârsta de 50 de ani, această mică glandă poate crea mari probleme de sănătate, în special atunci când acest lucru este favorizat de unii factori.

Determinată şi de unii microbi
Lipsa de mişcare, radiaţiile, lenjeria intimă foarte strâmtă, din materiale sintetice, dar şi alcoolul şi fumatul pot duce, în timp, la probleme ale prostatei. Altă cauză ar fi mărirea acestei glande din cauza unor modificări hormonale, începând de la vârsta medie, ce pot fi influenţate de o alimentaţie iraţională, bogată în grăsimi. În cazul prostatitei (inflamaţia prostatei), care este acută sau cronică, aceasta poate avea drept cauză existenţa anumitor microbi (streptococi, stafilococi sau stafilobacili).
Simptomele sunt: micţiuni greoaie, frecvente şi dureroase, nevoia imperioasă de a urina şi o culoare anormală a urinei.
Este necesar un control la medic, care va pune diagnosticul corect şi vă va spune ce aveţi de făcut.

Renunţaţi la fumat, alcool şi mezeluri
Dacă suferiţi din cauza prostatei trebuie să vă feriţi de umezeală, de constipaţie, să vă lăsaţi de fumat, să nu mai consumaţi alcool şi să faceţi mai multă mişcare. Seara faceţi băi calde, prelungite, iar apoi trebuie să vă băgaţi imediat în pat. Sunt interzise condimentele (piperul negru, ardeiul iute sau muştarul) şi ar trebui să se elimine din alimentaţie sau să se reducă mezelurile, carnea, conservele şi afumăturile. Sunt binevenite legumele şi fructele crude, pătrunjelul, ceapa, prazul, ţelina, varza (crudă sau murată), salatele şi lactatele cu procentaj de grăsime mai mic.

Faceţi băi de şezut cu planta coada-calului
Puteţi face o cură cu suc de la două cepe pe zi (crudă, pe grătar sau coaptă), iar pentru atenuarea gustului amestecaţi suc de lămâie şi miere. Alte cure utile sunt: cu polen (până la 40 g pe zi) timp de 21 de zile pe lună, cu zece zile pauză; cu suc de pere proaspăt (500 ml zilnic); cu ceai de pufuliţă cu flori mici (trei căni zilnic); cu propolis (sub orice formă de supozitoare); cu seminţe de dovleac (30 g zilnic).
De asemenea, puteţi face băi de şezut calde, cu planta coada-calului sau puteţi pune cataplasme cu argilă rece pe zona abdomenului inferior.

Recomandări

AGARICUS BLAZEI MURILL - ajută la sănătatea căilor urinare şi renale, fiind de un real folos în prostatomegalie, nefroză, nefrită şi cistită. Administrare: un plic de trei ori pe zi.
PROSTATA FORCE - ajută în cazul adenomului de prostată şi vă scapă de disconfortul asociat urinării. Administrare: una-două capsule pe zi.
KIDNEY TONE UP - înlătură disconfortul asociat urinării, ajutând la menţinerea rinichilor într-o stare optimă de funcţionare. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
PROSTATĂ - LINIA VERDE - sprijină funcţia urinară la bărbaţii trecuţi de 45 de ani, având acţiune decongestionantă a prostatei, fiind binevenit în hipertrofia benignă de prostată stadiile I şi II. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.

Pont! Masaţi pe zona abdomenului inferior cu ulei de lavandă.