Main menu

header

de Ana Trifan

Uleiul obţinut din germeni de grâu este bogat în vitamine şi nutrienţi importanţi pentru sănătatea inimii, dar şi a pielii, şi este un aliat de nădejde în lupta împotriva îmbătrânirii.

Asigură toţi nutrienţii necesari
Cercetările au arătat că obţinerea nutrienţilor necesari organismului din surse naturale, printr-o dietă sănătoasă, este mult mai eficientă pentru corpul nostru decât dacă sunt luaţi din pastile sintetizate chimic. O doză zilnică de ulei de germeni de grâu este modalitatea perfectă de a asigura corpului concentraţiile necesare de nutrienţi. Astfel, este una dintre cele mai bune surse naturale de vitamina E, dar şi de vitaminele A şi D. De asemenea, conţine şi cantităţi mari de proteine şi de lecitină.

Îmbelşugat în vitamina E
Vitamina E este cea care protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi este o armă importantă în lupta împotriva îmbătrânirii premature, a cancerului şi a bolilor de inimă. Mai multe studii au demonstrat că vitamina E obţinută din uleiul de germeni de grâu este mai eficientă decât cea sub formă de pastile, sintetizată prin procese chimice. Astfel, vitamina E din germenii de grâu acţionează alături de minerale precum seleniul şi zincul, formând o puternică protecţie antioxidantă. Aceasta se manifestă şi extern prin regenerarea şi vindecarea problemelor pielii, în special în caz de crăpare sau iritaţii. Îmbunătăţiri ale aspectului dermei se pot observa după aplicarea regulată a uleiului pe zonele afectate de pete de soare, riduri, cicatrice, vergeturi, psoriazis sau eczeme.

Măreşte rezistenţa la efort
Chiar dacă vitamina E este cel mai important beneficiu din uleiul de germeni de grâu, nu este însă şi singurul cu care acest produs se poate lăuda. Mai include acizi graşi esenţiali, care luptă împotriva inflamaţiilor, protejând sistemul cardiovascular şi pe cel imunitar. De asemenea, conţine acid stearic, care are efect asupra metabolizării lipidelor, şi apără inima.
Lecitina este o altă componentă a acestui ulei, iar rolul său este deosebit de important pentru sănătatea inimii, a creierului şi a ficatului.
Octacosanolul din germenii de grâu are calitatea de a mări rezistenţa organismului la efort, prin îmbunătăţirea performanţelor fizice şi a capacităţii de reacţie.

Se recomandă trei linguriţe pe zi

O doză zilnică de trei linguriţe cu ulei de germeni de grâu este suficientă pentru a beneficia de calităţile acestui produs. Poate fi amestecat cu suc, ulei, iaurt sau se poate adăuga peste fulgii sau germenii de grâu, la micul dejun. Se păstrează în frigider, într-un recipient opac şi închis, deoarece râncezeşte repede şi se consumă în maximum şase luni de la deschiderea sticlei. Dacă nu îi suportaţi gustul, aveţi la dispoziţie şi varianta sub formă de capsule.

Pont! Cel mai bun ulei de germeni de grâu este cel presat la rece.

Atenţie! Nu este indicat pentru gătit!