Main menu

header

de Anda Postolache

Căldurile excesive din ultima perioadă şi transpiraţia abundentă moleşesc organismul şi aproape că taie pofta de mâncare. Pentru a preîntâmpina o devitaminizare şi o dezechilibrare a organismului vă puteţi bucura din plin de efectul revigorant şi deosebit de sănătos al sucurilor naturale, proaspete. Nu aveţi nevoie decât de puţin timp în fiecare zi, de fructe, legume şi un storcător.

Grepfrutul preîntâmpină inflamarea gingiilor
Varza albă crudă este bogată în provitamina A, vitaminele C şi E şi conţine multe fibre, care ajută, printre altele, la vindecarea rănilor tubului digestiv.
Roşiile reprezintă un izvor de licopen, care are rol anticancerigen, iar merele sunt o sursă importantă de vitamina C şi stimulează memoria.
Grepfrutul are aproape 90% apă, 7% carbohidraţi, 0,7% proteine, cantităţi importante de calciu, fosfor, fier, potasiu, vitaminele A şi C şi cantităţi mici ale vitaminelor B1 şi B2. Fie că este roz sau galben, el se consumă proaspăt, sub formă de suc sau în salate. Pentru a scăpa de gustul amărui, puteţi îndepărta pieliţa care acoperă pulpa. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, un astfel de fruct mâncat o dată pe zi menţine sănătatea gingiilor, prevenind inflamarea acestora şi, alături de lămâie, este benefic în tratarea răcelilor, fiind eficient în scăderea febrei.
Portocala are acţiune benefică asupra mai multor organe interne - ficat, rinichi şi intestine - pe care le stimulează, curăţând corpul în profunzime şi eliminând toxinele. Acest lucru se datorează potasiului pe care îl conţine.

Varză albă şi portocale
Ingrediente: un pahar cu suc de varză albă crudă, un pahar cu suc de portocale, zahăr după gust, patru linguriţe cu frişcă bătută şi patru felii de portocală.
Mod de preparare: într-un vas se amestecă sucul de varză cu sucul de portocale. Se îndulceşte după gust şi se repartizează în pahare, punându-se în fiecare şi câte o linguriţă cu frişcă. Se ornează cu felii de portocală sau spirale din coajă.

Varză albă şi grepfrut
Ingrediente: un pahar cu suc de varză crudă, un pahar cu suc de grepfrut, o felie de grepfrut decojită şi tăiată cubuleţe, zahăr după gust, patru linguriţe cu frişcă bătută şi patru spirale din coajă de grepfrut.
Mod de preparare: într-un vas se amestecă sucul de varză cu cel de grepfrut şi se îndulceşte după gust. Băutura se repartizează în pahare şi se adaugă cubuleţele de fruct. Deasupra se pune câte o linguriţă cu frişcă. Se ornează cu câte o spirală din coajă de grepfrut şi se serveşte.

Varză albă cu miere
Ingrediente:
două pahare cu suc de varză albă crudă, patru linguriţe cu zeamă de lămâie, opt linguri cu miere, patru linguriţe cu frişcă bătută şi patru spirale din coajă de citrice.
Mod de preparare:
după ce se obţine sucul de varză se pune într-un vas. Se adaugă zeama de lămâie şi mierea şi se amestecă bine. Băutura se repartizează în pahare, ornate cu spiralele de citrice. Se adaugă câte o linguriţă cu frişcă şi se serveşte imediat.

Tomate, mere şi citrice
Ingrediente:
un pahar cu suc de tomate, un pahar cu suc de mere, un pahar cu suc de portocale, trei linguriţe cu zeamă de lămâie, trei linguriţe cu miere, patru linguriţe cu frişcă bătută şi patru spirale din coajă de citrice.
Mod de preparare:
într-o sticlă se introduc sucurile, zeama de lămâie şi mierea, apoi se astupă şi se agită bine. Se lasă în frigider la răcit apoi se repartizează în pahare ornate cu spirale din coajă de citrice, se adaugă în fiecare câte o linguriţă de frişcă şi se serveşte.