Main menu

header

de Liliana Simidon

„Pietrele” se formează în tractul urinar din anumite substanţe - acid uric, fosfor, calciu şi acid oxalic. Dimensiunea calculilor poate varia de la nisip fin până la un diametru de câţiva centimetri, iar apariţia lor este însoţită de dureri.

Sunt o cauză a tulburărilor de metabolism
Majoritatea pietrelor la rinichi sunt formate fie din oxalat, fie din fosfat de calciu, cel din urmă fiind de obicei asociat şi cu infecţii renale. Ele conţin calciu, ca şi component principal, dar şi amoniu, magneziu, fosfat şi carbonat şi cauzează dureri severe când trec prin ureter pentru a ajunge în vezica urinară. Alte simptome pe care le cauzează sunt: dorinţa frecventă de a urina, urinare dureroasă, frisoane, transpiraţie şi uneori se poate constata prezenţa sângelui în lichidul eliminat.
De obicei, formarea pietrelor la rinichi are drept cauză o tulburare a metabolismului. Acestea apar atunci când urina devine foarte concentrată din cauza unei transpiraţii abundente sau a ingerării insuficiente de lichide. Afecţiunea este agravată de stilul de viaţă sedentar. Printre alte cauze se numără: o dietă greşită, consumul excesiv de făină, zahăr alb, carne, cafea, condimente foarte picante, alimente grele sau care formează acid, supraalimentaţia, lipsa vitaminei A sau administrarea excesivă a vitaminei D.

Mâncaţi mult pepene
Un foarte bun remediu naturist pentru această problemă este busuiocul. Luaţi în fiecare zi timp de şase luni câte o lingură cu suc de busuioc proaspăt stors cu miere. Prin acest tratament, calculii vor fi eliminaţi din tractul urinar. Şi ţelina este un aliment foarte valoros pentru cei care sunt predispuşi, iar consumul sistematic previne formarea pietrelor. Mărul, de asemenea, vă poate fi de folos. În ţările unde cidrul natural neîndulcit este o băutură des consumată, cazurile de formare a calculilor la rinichi sunt foarte rare. De asemenea, strugurii au proprietăţi diuretice deosebite, datorită conţinutului mare de apă şi de săruri de potasiu.
Seminţele de rodie sunt eficiente în tratarea litiazei renale. Se va lua câte o linguriţă cu seminţe, care în prealabil a fost pisată, obţinându-se o pastă fină. În acest caz vă ajută şi tecile de fasole, care sunt un remediu foarte bun pentru afecţiunile renale, inclusiv litiază. Metoda de preparare este următoarea: se pun 60 de grame de teci mărunţite în patru litri de apă şi se fierb la foc mic timp de şase ore. Lichidul obţinut se filtrează printr-o pânză deasă şi apoi se lasă la răcit pentru opt ore. Se va bea câte un pahar o dată la două ore timp de o zi şi apoi procedeul se poate repeta câteva zile pe săptămână. Decoctul nu va avea efect dacă este consumat la mai mult de 24 de ore de la preparare.
Peste toate acestea, pepenele roşu conţine cea mai mare concentraţie de apă dintre toate fructele. Este unul dintre cele mai bune şi mai sigure diuretice care pot fi folosite cu rezultate sigure.

Recomandări

KIDNEY TONE UP - ajută la dizolvarea calculilor urinari şi a sedimentelor din prostată, la eliminarea acidului uric şi a toxinelor. Are efect antiinflamator asupra nefronilor. Administrare: una-două capsule de trei ori pe zi.
DIUROSEPT - util în cazul microlitiazei urinare, infecţiilor, inflamaţiilor din sfera reno-urinară şi colicilor renale, având proprietăţi diuretice, antialgice, dezinfectante ale căilor renale şi urinare. Administrare: trei căni pe zi.
COZI DE CIREŞE - este indicat în cazul microlitiazei renale, infecţiilor renale, edeme şi hipertensiune arterială. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
GOKHRU - este binevenit în cazul microlitiazei renale, cistitei, nefritei, hematuriei, disfuncţiei aparatului genital masculin, spermatoreei, impotenţei şi infertilităţii. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.