Main menu

header

de Eugenia Golub

Frunzele de nuc se adună în iunie şi pot fi folosite împotriva mai multor afecţiuni, printre care gingivite, tulburări digestive, eczeme, leucoree şi multe altele.

Folosit cu succes în lupta cu icterul
Ceaiul din frunze de nuc se foloseşte cu succes contra icterului, a tulburărilor digestive şi a diabetului. De asemenea, el tratează constipaţia, inapetenţa (lipsa poftei de mâncare) şi curăţă sângele. Infuzia din frunze de nuc se poate folosi ca adaus şi la baie (100 de grame de frunze pentru băile complete). Acestea sunt eficiente contra osteoporozei, a umflăturilor pe os, a rahitismului, a scrofulozei şi a unghiilor purulente.

Opreşte căderea părului
În afecţiuni ale laringelui, gâtului şi în cazul gingivitei se clăteşte gura cu infuzie din aceste frunze. Şi transpiraţia picioarelor, leucoreea, erupţiile purulente şi acneea se tratează cu spălături de ceai de nuc.
În plus, dacă aveţi coji şi eczeme pe pielea capului spălaţi-vă cu infuzie şi veţi fi mulţumiţi de rezultat. Dacă există căderi masive de păr se masează scalpul cu acest lichid.
Şi tinctura de nuci verzi se foloseşte cu succes în afecţiuni ale stomacului, ficatului şi sângelui. Aceasta se prepară din 20 de nuci verzi, tăiate în sferturi, introduse într-o sticlă cu gât larg. Peste ele se toarnă un litru de rachiu de secară. Sticla astupată se lasă la soare sau la căldură între 14 zile şi o lună. Se ia câte o linguriţă plină zilnic.