Main menu

header

de Anda Postolache

Ficatul este laboratorul în care organismul nostru arde toxinele, astfel încât un ficat sănătos ajută tot corpul să fie într-o stare bună, de aceea, din când în când, este bine să ajutăm acest organ foarte important să funcţioneze perfect.

Ulei de floarea-soarelui şi grepfrut
Un produs bun, pe care putem să-l preparăm repede, este din 50 ml de ulei de floarea-soarelui macerat la rece, amestecat cu 50 ml de suc proaspăt de grepfrut. Se bea seara înainte de culcare, apoi se stă pe partea dreaptă circa jumătate de oră.

Anghinare, după mese copioase
Un alt procedeu de ajutorare a ficatului să funcţioneze corect este folosirea ceaiului de anghinare după mesele mai îmbelşugate. Se face o infuzie prin punerea unei linguriţe cu plantă peste o cană cu apă clocotită, ce se lasă la infuzat zece minute. Se bea în înghiţituri mici şi, dacă este posibil, se stă pe partea dreaptă.

Coada-şoricelului regenerează celulele hepatice
De asemenea, ceaiul de păpădie este indicat pentru ficat, dar trebuie administrat cu atenţie, căci poate da ca efect secundar modificări ale glicemiei! Infuzia de sunătoare este şi ea utilă în refacerea ficatului şi se prepară dintr-o linguriţă la cană. Se beau două căni pe zi.
Un alt ceai recomandat pentru regenerarea ficatului este cel de coada-şoricelului. Se prepară din două linguri la o jumătate de litru de apă. Cantitatea rezultată se bea pe parcursul unei zile.
În general, o dietă săracă în prăjeli, în grăsimi şi cu cât mai puţin alcool şi tutun, dar cu multe fructe şi legume proaspete ajută ficatul să funcţioneze corect, nefiind nevoie de remedii speciale!