Main menu

header

de Ana Trifan

Chlamidioza este o infecţie produsă de o bacterie şi reprezintă una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Apare atât la bărbaţi, cât şi la femei. Principala îngrijorare legată de această infecţie este că se manifestă  „tăcut”. Astfel, 70% dintre femeile infectate şi aproximativ 40% dintre bărbaţii infectaţi nu prezintă simptome ale prezenţei chlamidiozei.

Netratată, conduce la infertilitate
În timp ce afecţiunea este uşor de tratat, simptomele ei sunt deseori greu de detectat. Din această cauză, multe persoane trăiesc cu boala pentru o lungă perioadă, fără să ştie că o au. Netratarea ei duce însă la probleme grave, cum ar fi infertilitatea. Aproape jumătate dintre femeile care nu tratează această afecţiune ajung să aibă probleme de fertilitate.

Usturoiul, excelent antiviral
De obicei, pentru tratarea chlamidiozei, medicii prescriu antibiotice. După cum bine ştim, acestea nu au întotdeauna succes, iar pe deasupra mai vin şi cu o lungă serie de efecte adverse. De aceea, e bine să apelăm şi la remedii naturiste, pentru a accelera procesul de vindecare, pentru a scăpa de simptomele neplăcute sau pentru a diminua efectele adverse ale antibioticelor.
Iată câteva remedii naturiste care acţionează cu efect în tratarea chlamidiozei: Salvia este una dintre cele mai eficace plante în lupta cu chlamidia. Zdrobiţi un pumn de frunze proaspete de salvie şi puneţi-le într-un ibric cu apă clocotită (dar care e luată de pe foc). Lăsaţi să se răcească, strecuraţi şi beţi câte două-trei căni pe zi. Curăţă organismul şi accelerează vindecarea. Extrem de eficient este însă şi usturoiul, ce trebuie inclus neapărat în meniul dumneavoastră. Usturoiul are reale efecte antivirale şi antibiotice, ceea ce-l face foarte eficient în tratarea chlamidiozei. Ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar. Dacă puteţi suporta gustul puternic, mestecaţi câte doi-trei căţei de usturoi cruzi zilnic sau extrageţi sucul şi beţi de două-trei ori pe zi.

Iaurtul diminuează mâncărimile
Iaurtul este un alt remediu foarte bun în lupta cu Chlamidia. Antibioticele de farmacie înving bacteriile, însă le distrug inclusiv pe cele bune pentru organism. Corpul are nevoie de aceste bacterii bune, pentru a lupta cu infecţiile sau cu dezvoltarea candidei, de exemplu. Iaurtul este cel care previne dezvoltarea candidei şi întreţine aceste bacterii benefice organismului. De asemenea, iaurtul calmează mâncărimile şi senzaţiile de arsură pe care le poate provoca prezenţa chlamidiei.
La fel de important este să faceţi sex protejat şi să mergeţi regulat la medic.