Main menu

header

933 7 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Pregătirea pielii pentru sezonul cald, care implică un plus de radiații ultraviolete, trebuie să înceapă cu creșterea consumului unuia dintre cei mai importanți furnizori de antioxidanți ai lumii vegetale: ceaiul verde.

Blochează daunele provocate de radiațiile UV

Celebrul expert britanic în îngrijirea pielii Scott McGlynn recomandă ceaiul verde pentru pregătirea apărării pielii împotriva radiațiilor ultraviolete, specialistul evidențiind „aportul abundent de polifenoli vegetali” al acestei băuturi cu proprietăți formidabile. În același timp, un studiu recent a analizat ingredientele din ceaiul verde și a constatat că acesta blochează daunele rezultate din expunerea la lumina ultravioletă. „Polifenolii din ceaiul verde au funcții importante antioxidante, imunomodulatoare și fotoprotectoare. Prin capacitatea de a modula funcțiile biochimice critice, acest tip de ceai este un candidat promițător pentru prevenirea și tratamentul bolilor”, arată un articol publicat de revista „Oxidative Medicine and Cellular Longevity”. În același timp, cercetări internaționale au evidențiat faptul că un consum regulat de ceai verde poate reduce nivelul zahărului din sânge şi îmbunătățește sensibilitatea la insulină.

Scut natural în fața apariției leziunilor pielii

În calitate de gazdă a Celebrity Skin Talk, McGlynn recomandă „un ceai verde înainte de expunerea la soare”. Pe lângă faptul că previne leziunile pielii favorizate de expunerea prelungită la radiațiile solare, ceaiul verde apără și de daunele cauzate ochilor de radiațiile UV, care pot provoca fotokeratită, o inflamație dureroasă a corneei, cataractă (încețoșarea cristalinului ochiului) și degenerescență maculară (lezarea retinei care poate genera pierderea vederii). Pe de altă parte, ceaiul verde este ideal pentru funcţionarea creierului, protejând acest organ vital de efectele procesului natural de îmbătrânire, care implică apariția afecțiunilor neurodegenerative. Specialiştii au demonstrat că ceaiul verde, prin intermediul catechinelor pe care le conține, potejează neuronii.

Prin protecția pe care o oferă în fața radiațiilor UV, ceaiul verde sprijină sistemul imunitar