Main menu

header

931 7 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Considerată superaliment din perspectiva calităților nutriționale și a efectelor benefice asupra organismului, spirulina este o prezență binevenită în orice stil de viață sănătoasă.

„Cea mai bună hrană a viitorului”

Spirulina a devenit unul dintre cele mai populare suplimente alimentare din lume, cercetările oamenilor de știință asupra acestei alge plasând-o în categoria alimentelor cu un spectru foarte larg de beneficii pentru organism. În Occident, aportul de spirulină s-a extins rapid în ultimele cinci decenii, de când i-au fost certificate proprietățile nutritive de excepție. De altfel, Organizația Mondială a Sănătății consideră această algă „cea mai bună hrană a viitorului”. Practic, spirulina este un tezaur de minerale, clorofilă și ficocianobilină, fiind frecvent utilizată și ca sursă de proteine vegane. Suplimentele cu spirulină nu au aditivi, sunt complet naturale, iar aportul de energie pe care îl generează se simte imediat.

Alungă oboseala

În același timp, spirulina contribuie la creșterea rezistenței și reducerea oboselii, fiind un mare aliat al sistemului imunitar. Pe de altă parte, grație compușilor săi, această algă oferă un sprijin masiv inimii, ficatului și rinichilor, prin capacitatea sa de a detoxifica natural organismul și de a oxigena sângele. Ca supliment alimentar, spirulina vine sub formă de pulbere sau de tablete. Spirulina uscată conține până la 70% proteine, peste 100 de nutrienți, aminoacizi, minerale, oligoelemente (calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru, mangan, crom, sodiu, potasiu și seleniu), enzime și un număr impresionant de vitamine. În aceste condiții, prezența spirulinei în dieta zilnică este de natură să combată anemia. Potrivit rezultatelor unor cercetări extinse, alături de o dietă adecvată și mișcare, spirulina este un mare aliat în controlul nivelului de colesterol. De asemenea, această algă remarcabilă previne efectele secundare ale diabetului, prin capacitatea de a susține valorile optime ale zahărului din sânge. Totodată, cercetările internaționale au evidențiat faptul că suplimentele cu spirulină accelerează metabolismul și favorizează pierderea kilogramelor în plus, prin intermediul aminoacizilor pe care îi conține această algă, în principal fenilalanină, care contribuie la suprimarea senzației de foame.

PONT. Spirulina atenuează simptomele reacțiilor alergice