Main menu

header

930 7 1de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Legume care plac tuturor, ridichile sunt mult mai mult decât simple delicii culinare. De la digestie la problemele pielii, aceste rădăcinoase care nu lipsesc din nicio salată generează numeroase efecte benefice pentru organism.

Sunt recomandate persoanelor care suferă de icter

Consumate crude, din surse ecologice, pe tot parcursul anului, ridichile sunt aliați redutabili ai sănătății. Aceste legume sunt ideale pentru menținerea unei bune sănătăți a ficatului, întrucât curăță sângele de toxine și reziduuri dăunătoare. De altfel, ridichile sunt recomandate persoanelor care suferă de icter, întrucât reglează nivelul de bilirubină. De asemenea, consumul regulat de salate cu ridichi apără organismul de infecțiile tractului urinar, prin mărirea producției de urină în mod natural. În plus, ridichile au acțiune antibacteriană, efectul fiind notabil mai ales prin consumul zilnic de suc din aceste legume, de două ori pe săptămână, preparat astfel: se spală două ridichi și cinci căpșuni și se amestecă în blender cu zeama unei portocale și un pahar cu apă, până când totul ajunge la consistența unui shake.

Previn inflamarea venelor și arterelor

Ridichile au un conținut scăzut de carbohidrați, fiind în schimb foarte bogate în fibre, vitamina C, potasiu, calciu și magneziu. Aceste proprietăți fac din delicioasele rădăcinoase aliați ai pierderii kilogramelor în plus, întrucât au proprietatea de a accelera metabolismul și de a transforma grăsimea în energie. În același timp, uleiul de ridichi este binecunoscut pentru proprietatea de a trata diverse probleme ale pielii, fiind prezent în diverse formule pentru tratarea afecțiunilor la acest nivel, inclusiv vitiligo. Totodată, prin intermediul antioxidanților pe care îi conțin, ridichile combat efectele radicalilor liberi, previn întărirea și inflamarea venelor și arterelor și astfel mențin sănătatea cardiovasculară. Pentru scăderea tensiunii arteriale, se poate consuma un suc preparat din două ridichi, doi morcovi și un pahar cu apă, amestecate într-un blender.

Prin conținutul bogat de vitamina C, ridichile fortifică sistemul imunitar