Main menu

header

de Ana Trifan

Negii sau verucile sunt excrescenţe ce apar pe corp, în special pe mâini, picioare şi gât. Dimensiunea unui astfel de neg poate varia de la cea similară unui gămălii de chibrit până la mărimea unei alune. În locul afectat, pielea se îngroaşă şi capătă aspect de „conopidă”.

Frunzele de gălbenele, foarte eficiente
Chiar dacă, în general, nu sunt periculoşi pentru sănătate, negii sunt foarte deranjanţi din punct de vedere estetic, pentru cei cărora le apar. Negii sunt provocaţi de un virus şi sunt molipsitori! De aceea evitaţi să intraţi în contac cu persoanele care au negi sau să folosiţi în comun anumite obiecte, cum ar fi prosoapele. Şi de la piscină vă puteţi alege cu veruci, în special cele ce apar în talpa piciorului (verucile plantare), ce sunt de multe ori şi foarte dureroase. Iată cu ce vă poate ajuta natura pentru a scăpa de aceşti negi: rupeţi câteva tulpini de păpădie şi aplicaţi sucul ce curge din plantă pe neg de mai multe ori pe zi, până ce acesta va dispărea. Sau puteţi strivi un pumn de frunze verzi de gălbenele. Aplicaţi sucul rezultat pe neg, de mai multe ori pe zi, timp de cel puţin două săptămâni. Sucul rezultat din frunzele de rostopască sau tinctura de rostopască, aplicate de două-trei ori pe zi, vor usca negul puţin câte puţin. Tratamentul trebuie făcut cel puţin o săptămână, chiar şi după ce negul a dispărut.
Pentru că încă mai puteţi găsi coji de nuci verzi, puteţi încerca şi acest remediu. Frecaţi negii cu coajă verde de nucă. Veţi observa că după o săptămână cu acest tratament negul se va usca.

Tincturi împotriva verucilor
Tinctura de armurariu are şi ea efect asupra negilor dacă este folosită cu regularitate. Ideal este ca, pe lângă aplicarea acestei tincturi pe verucă, să consumaţi în fiecare dimineaţă şi câte o cană cu ceai de armurariu.
Tinctura de propolis, aplicată zilnic, dimineaţa şi seara, pe negi îi va face să dispară în două-trei săptămâni.
Eficiente împotriva negilor sunt şi smochinele coapte. Tăiaţi o smochină pe jumătate şi frecaţi cu sucul lăptos ce rezultă zona în care a apărut veruca.

Uleiul de ricin face minuni
Chiar dacă vă sperie mirosul, trebuie să ştiţi că şi ceapa este la fel de bună atunci când vreţi să scăpaţi de negi. Zdrobiţi o ceapă şi frecaţi negul în fiecare seară, timp de cel puţin două săptămâni. Această legumă are şi calitatea de a stimula circulaţia sângelui în  zona afectată.
Cartoful crud este şi el un duşman al negilor. Tăiaţi un cartof apoi fecaţi zona în care aveţi negul de mai multe ori pe zi, timp de cel puţin două săptămâni.
Tot pentru a usca negii puteţi folosi cu regularitate usturoi sau suc de usturoi, cu care să ungeţi zona.
Uleiul de ricin aplicat pe veruci timp de două săptămâni poate face, de asemenea, minuni.