Main menu

header

899 9 1de Ștefania Băcanu şi Carmen Bădulescu

Uleiul esențial de salcie are proprietăți deosebite, fiind destinat îndeosebi sportivilor. Produsul este compus în proporție de 90% din salicit de metil, având aceleași proprietăți ca și aspirina, ceea ce face ca uleiul de salcie să fie atât de apreciat și de utilizat în medicina naturistă. Nu se folosește în stare pură, ci în combinație cu alte uleiuri vegetale prin masaj al zonelor afectate, dar și adăugat în apa de baie sau în preparatele cosmetice.

Bun în inflamații

O sticluță de 15 ml cu ulei echivalează cu 85 de aspirine, iar 3 picături de ulei au același efect pe care îl are 1 aspirină. Astfel că, datorită compoziției, uleiul esențial de salcie este destinat cu precădere sportivilor atât înainte de efort pentru încălzirea musculaturii și pregătirea mușchilor, cât și după antrenament, pentru eliminarea sau atenuarea durerilor, a contracturilor, a inflamațiilor și a acidului lactic acumulat în timpul efortului. Însă, nu îi ajută doar pe cei care fac sport. Uleiul esențial de salcie este folosit de secole ca analgezic pentru durerile de cap și de spate. Astfel, pentru calmarea zonelor inflamate și diminuarea sau înlăturarea durerilor, utilizați uleiul esențial de salcie în combinație cu ulei vegetal de palmier sau de eucalipt. Puneți câte o linguriță din fiecare într-un recipient și amestecați până se omogenizează, apoi aplicați pe zonele afectate și masați cinci-zece minute sau până intră în piele. Uleiul vegetal de eucalipt are proprietăți calmante și sedative surprinzătoare. Veți simți cum se relaxează mușchiul după prima aplicare, dar, indicat este să faceți tratamentul cel puțin trei zile consecutiv, mai ales pentru contracturile sau inflamațiile mai puternice.

Are proprietăţi diuretice

Uleiul esențial de salcie are proprietăţi analgezice, tonice, diuretice, exfoliante, decongestionante şi astringente, iar studiile au arătat că uleiul esențial de salcie ajută la regenerarea ficatului, poate fi folosit de pacienții care au frecvent probleme sau au suferit intervenții chirurgicale. Consumul de ulei de salcie va grăbi vindecarea. Astfel, timp de 10-12 zile, beți în fiecare dimineață pe stomacul gol un pahar cu apă (250 ml) în care adăugați 3-4 picături de ulei esențial de salcie. Ideal ar fi să faceți câte trei-patru cure pe an, cu pauză de una-două luni între ele. Dacă vă deranjează mirosul ușor înțepător, puteți micșora cantitatea la două picături, ca să fie concentrația mai mică.

Uleiul esențial de salcie are proprietăţi analgezice, tonice, diuretice, exfoliante, decongestionante şi astringente

Leac pentru eczeme

Cu proprietăți puternic regeneratoare, uleiul esențial de salcie poate fi folosit şi în tratarea unor afecţiuni ale pielii, precum eczeme, pete pigmentare, roșeață, inflamaţii, precum și pentru pielea îngroşată, inestetică de pe călcâie. Produsul recomandat este conceput să protejeze și să hrănească pielea, ajutând-o, în același timp, să lupte împotriva factorilor care contribuie la deteriorarea țesuturilor. Faceți un amestec dintr-o linguriță cu ulei esențial de salcie și două lingurițe cu ulei vegetal de turmeric. Soluția obținută o aplicați pe pielea curățată în prealabil, de preferat, imediat după baie, seara. Masați-vă bine zonele cu probleme, până ce uleiul a fost absorbit complet, apoi, nu clătiți. Ar fi ideal să repetați procedura de patru-cinci ori pe săptămână și, pentru un efect mai bun, și dimineața. Acest tratament se poate face și pentru hidratarea pielii în sezonul rece sau atunci când o simțiți mai uscată.