Main menu

header

de Cristina Tache

Femeile asiatice sunt cunoscute drept unele dintre cele mai frumoase din lume, cu un ten ce frizează perfecţiunea, dar şi cu o siluetă de invidiat. Frumuseţea lor se datorează nu doar moştenirii genetice, dar şi felului în care au grijă de pielea lor şi de tehnicilor pe care le folosesc pentru a-şi păstra tinereţea.

Frumuseţea vine din interior
Produsele antiîmbătrânire tradiţionale (creme, loţiuni, seruri, măşti) folosite de femeile din Europa şi din SUA sunt concentrate în general pe reducerea semnelor îmbătrânirii (riduri, linii fine, pete pigmentare). Cu alte cuvinte, aceste produse antiîmbătrânire acţionează doar la suprafaţa pielii. Spre deosebire de medicina din Vest, medicina tradiţională chineză acordă atenţie întregului corp, dar şi factorilor ce provoacă îmbătrânirea prematură. Medicina chineză se ocupă şi de organele interne, de toxinele din corp, de energia vitală a corpului. Vă oferim câţiva paşi simpli, ce includ măşti uşor de preparat acasă, mâncăruri exotice şi produse ce vă pot transforma pielea.

Ginseng pentru o piele netedă
Ginseng este un remediu folosit în toate ţările asiatice, deoarece are o mulţime de molecule ce înlătură efectele nocive ale oboselii şi stresului din organism. Este bogat în antioxidanţi ce neutralizează radicalii liberi, responsabili pentru deteriorarea calităţii epidermei. Ginseng conţine, de asemenea, o cantitate mare de steroizi naturali, esenţiali pentru regenerarea celulelor din piele.
Conform medicinei tradiţionale chineze, Panex Ginseng protejează inima, plămânii, spina, rinichii şi ficatul. Ginseng îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sangvină, doi factori esenţiali pentru sănătatea celulelor epidermei şi pentru o piele cu aspect mai tânăr. Pentru a consuma Panex Ginseng, cumpăraţi 50 g de plantă din farmacii şi infuzaţi în 120 ml de apă minerală. Puneţi infuzia într-o cratiţă şi fierbeţi pentru 30 de minute. Beţi în fiecare dimineaţă câte două linguri din acest lichid, timp de două-trei săptămâni.

Perle ce catifelează
Femeile asiatice folosesc pudra de perle de secole pentru a păstra aspectul sănătos al pielii şi pentru a o hrăni. Pudra de perle conţine aminoacizi şi alte elemente ce revitalizează epiderma.
Pudra de perle calmează ţesutul inflamat, grăbeşte vindecarea şi este eficientă în special pentru pielea sensibilă, calmând inflamţiile, roşeaţa şi iritaţiile. Asiaticele aplică pudra de perle local pentru califelarea pielii şi pentru menţinerea tinereţii. Căutaţi pudra de perle chinezească numită Zhen Zhu Mo. Amestecaţi o lingură cu pudră de perle cu un gălbenuş de ou şi o lingură cu miere. Adăugaţi două-trei linguri cu apă dacă este nevoie şi amestecaţi bine. Aplicaţi masca pe faţă, lăsaţi 20 de  minute, iar apoi clătiţi cu apă caldă.

Ciuperci magice
Asiaticele au consumat dintotdeauna cele mai sănătoase alimente (ce încetinesc procesul de îmbătrânire, îmbunătăţesc elasticitatea pielii şi reduc ridurile). Astfel de alimente sunt curmalele, mierea, cireşele, orezul, castravetele, avocado, ciupercile chinezeşti. Acestea din urmă nu doar redau tonusul pielii, dar sunt şi foarte bogate în vitamina B, fier, calciu, magneziu. Tot ciupercile chinezeşti au efecte benefice pentru sânge, inimă şi plămâni. Recent, cercetătătorii au descoperit că au şi proprietăţi anticancerigene. Aşadar, cumpăraţi astfel de ciuperci şi consumaţi-le din plin.

Scăpaţi de riduri cu acupunctura facială

Acupunctura este arta milenară curativă şi revigorantă, ce stimulează abilităţile corpului de autovindecare. Acupunctura înseamnă aplicarea unei presiuni fizice cu mâna, cotul sau ajutorul altor instrumente în diferite puncte de pe corp.
La început, chinezii foloseau acupunctura pentru a-şi mări nivelul de energie din organism. Mai târziu au descoperit că această tehnică îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi metabolismul. De asemenea, prin acupunctura facială, muşchii feţei devin mai fermi, pielea este mai elastică, lipsită de riduri şi linii fine. Aşa că mergeţi la cel mai apropiat salon de înfrumuseţare şi încercaţi această tehnică de reîntinerire.