Main menu

header

de Anda Postolache

Există câteva plante care au rolul de a calma sistemul nervos şi pe care le puteţi procura de la magazinele specializate şi le puteţi folosi sub formă de infuzie. Iată-le!

Levănţică antidepresivă
Levănţica este cunoscută încă din antichitate pentru calităţile ei relaxante, fiind excelentă pentru tratarea stărilor depresive, ale celor de isterie, dar şi contra epuizării nervoase. Principalele componente ale ei sunt: eucaliptolul, cineolul, flavonoidele, taninul, geraniolul, limonena. Levănţica este folosită pe scară largă şi în cosmetică, nu numai în medicina naturistă, datorită proprietăţilor ei antibacteriene.

Relaxare cu flori de tei
Teiul este folosit pentru o calmare uşoară. Nu dă dependenţă, aşa că un ceai de tei îndulcit cu miere, seara înainte de culcare, nu poate decât să ne facă bine, asta dacă nu suntem alergici. Mirosul lui atât de plăcut este el însuşi un calmant. Pe lângă această calitate de a relaxa, mai este cunoscut şi ca antiinflamator natural.

Iasomia are efect calmant
Iasomia, această plantă cu flori atât de frumoase, mai are, pe lângă proprietatea de a calma, şi pe aceea de afrodiziac uşor. Este puţin pretenţioasă, dar în general se dezvoltă mai bine în locurile însorite. Se mai ştie despre iasomie că are un efect de atenuare a durerilor şi de creştere a activităţii hormonale.

Sunătoarea învinge anxietatea
Sunătoarea este folosită în medicina naturistă pentru combaterea anxietăţii, insomniilor, depresiei şi oboselii intelectuale. Datorită acestor însuşiri, elevii pot fi ajutaţi de ceaiul de sunătoare să-şi recapete forţele pierdute în anul şcolar. Sunătoarea mai are un bun efect şi asupra ulcerului gastric.