Main menu

header

de Anda Postolache

Mastita este o inflamaţie a ţesutului mamar, survenită mai ales în perioada alăptării, din cauză că laptele este un mediu bun pentru dezvoltarea unor microbi. Medicina clasică oferă tratamente, dar e bine de ştiut şi ce oferă farmacia verde.

Varza şi sfecla fac minuni
Din bătrâni se folosesc în cazuri de mastită mai multe metode de tratament. Una dintre ele utilizează frunze proaspete de varză ce se pun pe piept sub formă de comprese, până când se vindecă. Este bună şi sfecla dată prin răzătoare, aşezată în tifon pe piept, urmându-se între 15 şi 30 de proceduri.
O altă metodă este să faceţi o infuzie din trei linguri cu plantă uscată de sunătoare, într-un pahar cu apă fierbinte. Se lasă acoperită două ore, apoi se strecoară, cu soluţia obţinută spălându-se sânii şi punându-se comprese.
O altă reţetă este pe bază de flori de tei. Se pun trei-patru linguri cu flori de tei în două pahare cu apă şi se fierb 15 minute, se lasă să se răcească la temperatura corpului, se strecoară şi se adaugă o jumătate de linguriţă cu bicarbonat alimentar, iar cu acest lichid se pun comprese pe piept şi se fac spălături de sân. De asemenea, mai este indicat şi uleiul de măceşe, pentru spălături şi masaj uşor.