Main menu

header

674 9 1de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Cunoscută și folosită de secole, planta numită lemnul Maicii Domnului este un remediu de tradiție pentru afecțiunile stomacului, și nu numai.

Excepţional în amenoree

Multe femei se confruntă cu simptomul de amenoree - lipsa temporară a sângerării menstruale, care nu este nici sarcină, nici menopauză, ci o simplă dereglare. Pentru a rezolva problema se poate recurge la un remediu naturist binecunoscut pentru efectele sale, lemnul Maicii Domnului. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță cu flori de plantă puse într-o cană cu apă clocotită. Se beau două reprize pe zi. De asemenea, tratamentul cu lemnul Maicii Domnului poate combate cu succes transpirația în exces și spasmele musculare, notează essentialoilsinformer.com.

Omoară paraziții intestinali

Folosit pe scară largă în medicina tradițională pentru tratarea unei game extinse de probleme digestive, uleiul de lemnul Maicii Domnului este indicat împotriva herniei hiatale (afecțiune care se produce atunci când o porțiune de stomac este împinsă prin orificiul diafragmului), a arsurilor stomacale, a gastritei și a durerilor gastrice, precum și a balonărilor. Se folosește un ceai din șapte flori de plantă puse într-o cană cu apă clocotită. Se beau două căni pe zi. Totodată, semințele de lemnul Maicii Domnului, măcinate, administrate în cantitate de două grame, elimină paraziții intestinali.

Întăreşte podoaba capilară

La nivel extern, planta poate fi utilizată pentru relaxarea și dezumflarea picioarelor obosite. Într-un lighean, în doi litri de apă clocotită se pun ramuri de lemnul Maicii Domnului până la înălțimea de 20-25 de centimetri, apoi se zdrobesc bine cu dosul unei linguri, iar în acest amestec se scufundă picioarele când lichidul a ajuns la o temperatură suportabilă. Se mențin picioarele în apă timp de 10-15 minute, apoi se usucă. Totodată, lemnul Maicii Domnului previne calviția și ajută la întărirea podoabei capilare. Pentru acest efect se folosește un decoct din 60 g plantă la un litru de apă. Se fierbe câteva minute, se strecoară după ce s-a răcit și se clătește părul o dată pe săptămână.

PONT. Frunzele plantei sunt folosite în multe părți ale lumii pentru aromarea unor preparate culinare - supe, fripturi, pește, paste.