Main menu

header

de Elena Şerban

Auzim în jurul nostru foarte multe persoane care se plâng că suferă de hipercolesterolemie. Deşi este o denumire foarte complicată, această afecţiune arată de fapt că nivelul colesterolului este peste 200 mg%, cât ar fi limita considerată normală. „Cocteil” din plante, pentru sănătatea dumneavoastră
Nivelul crescut de colesterol poate fi cauzat de consumul excesiv de grăsimi animale, obezitate, sedentarism, hepatite, pancreatite, afecţiuni renale, stres, sarcină, tratament cu anticoncepţionale etc. Dacă nu este tratată la timp, această afecţiune se poate transforma în boli mai grave, cum ar fi: ateroscleroza sau litiaza biliară. În afara medicamentelor prescrise de medic vă puteţi ajuta de câteva plante medicinale, printre care: anghinarea, urzica vie, păpădia etc., dar şi de uleiul de măsline, drojdia de bere sau de uleiul de peşte Omega 3.
Un amestec de plante care poate scădea nivelul colesterolului în sânge este cel realizat din: trei linguriţe cu frunze de anghinare, două linguriţe cu frunze de mesteacăn, două linguriţe cu frunze de urzică vie, o linguriţă cu păpădie şi o linguriţă cu măceşe (fructe). Opăriţi patru linguriţe din acest amestec într-un litru de apă şi lăsaţi la infuzat zece minute. Beţi preparatul de-a lungul unei zile.

Drojdia de bere face minuni
O altă variantă de tratament contra nivelului ridicat al colesterolului este bazată în special pe ulei de măsline.
În acest scop beţi dimineaţa, pe stomacul gol, două linguri cu ulei, amestecate cu 10-12 picături de suc de lămâie. Tratamentul trebuie urmat două săptămâni dintr-o lună, vreme de câteva luni.
Şi drojdia de bere face minuni în acest caz. Doza zilnică pentru un adult este de trei linguriţe cu drojdie de bere, ce se administrează pe stomacul gol dimineaţa, la prânz şi seara.

Alimente interzise, alimente permise
În perioada în care urmaţi aceste cure este foarte important să evitaţi prăjelile, dar să şi mâncaţi cât mai des nuci, alune, ceapă, fulgi de ovăz, grâu germinat. Este indicat să consumaţi usturoi, cimbru şi cel puţin trei mere pe zi. Persoanele care se ştiu predispuse sau care deja au colesterol crescut trebuie să elimine din alimentaţie smântâna, gălbenuşul de ou, produsele lactate nedegresate, carnea, untura şi slănina.

Anghina pectorală, un pericol real
Colesterolul este un alcool policiclic de care se leagă acizii graşi, devenind astfel o grăsime ce se întâlneşte în aproape toate alimentele de origine animală. Cantitatea totală de colesterol din organism este de aproximativ 145 g. Organismul „îşi fabrică” singur colesterolul necesar şi nu are nevoie să ia din altă parte. Dacă alimentele mâncate conţin prea multe grăsimi, colesterolul se depune pe vasele de sânge, îngustând arterele. Cea mai gravă situaţie la care se poate ajunge este anghina pectorală sau infarctul miocardic.