Main menu

header

666 9 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Într-o plajă a uleiurilor esențiale supraabundentă, cel de ylang-ylang se detașează net prin beneficiile certe și numeroase pe care le aduce nu doar organismului, ci și stării de spirit a celor care îl folosesc.

Previne contaminarea cu germeni de tetanos

Deși a fost descoperit relativ recent, uleiul esențial de ylang-ylang a urcat rapid în ierarhia acestor substanțe binefăcătoare, remarcându-se printr-o serie de efecte remarcabile. Este rezultat al distilării florilor arborelui cu același nume, care se găsește în anumite zone ale Pacificului de Sud. Unul dintre primele efecte ale uleiului de ylang-ylang este acțiunea antidepresivă. Uleiul, adevărat sedativ natural, relaxează corpul, eliminând anxietatea și stresul. De asemenea, îmbunătățește rapid și vizibil starea de spirit, inducând sentimente de bucurie și de speranță. Este recomandat ca terapie și în cazuri de depresie mai gravă, care urmează unei traume sau căderilor nervoase. Se pot pune zece picături în apa fierbinte de baie, unde se stă până la 30 de minute. De asemenea, uleiul de ylang-ylang este un binecunoscut antiseptic, capabil să anihileze proliferarea bacteriilor periculoase și a infecțiilor care pot apărea după răniri. Și-a câștigat renumele în special pe zona evitării infectării cu germeni de tetanos, punctează organicfacts.net. În plus, uleiul esențial de ylang-ylang grăbește vindecarea și cicatrizarea rănilor.

Dispar infecțiile care intervin la nivelul tractului urinar

O altă direcție de acțiune remarcabilă a uleiului esențial de ylang-ylang este scăderea presiunii arteriale. Dat fiind faptul că această afecțiune este tot mai răspândită, iar medicamentele folosite pentru a o combate au în multe cazuri efecte secundare, intervenția în mod natural cu ajutorul uleiului de ylang-ylang este salutară. Se administrează la recomandarea specialistului, iar respectarea dozajului garantează lipsa efectelor secundare, în paralel cu atingerea scopului. În ceea ce privește acțiunea asupra sistemului nervos, uleiul esențial de ylang-ylang se află în topul remediilor naturiste, grație calităților sale de excelent susținător al conexiunilor dintre neuroni și implicit a unei bune funcționări cognitive, ceea ce duce la prevenirea unor afecțiuni nervoase. Se poate folosi picurat în difuzor. Alte beneficii ale uleiului esențial de ylang-ylang sunt menținerea unei bune funcționări a sistemului digestiv, de la stomac la colon, precum și eliminarea infecțiilor care pot interveni la nivelul tractului urinar.

Uleiul esențial de ylang-ylang combate insomnia și sporește libidoul

Vă scapă de eczemele seboreice

Una dintre afecțiunile externe cel mai neplăcute este eczema seboreică. Producția disfuncțională de sebum generează infectarea celulelor epidermei, cu consecințe ca exfolierea tenului, îngrășarea excesivă, inflamații dureroase, în special în zonele unde există foliculi de păr (scalp, obraji, sprâncene). Aici poate interveni cu succes uleiul esențial de ylang-ylang, care are proprietăți antiseboreice și a demonstrat capacitatea de a vindeca inflamațiile cauzate de eczema seboreică, precum și de a calma pielea iritată.