Main menu

header

648 9 2de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Cu o dulceață aparte și cu un gust inconfundabil, pomelo este unul dintre fructele cu cele mai multe vitamine și minerale, dar și cu substanțe active și detoxifiante.

Miraculos în diete

Grație conținutului crescut de vitamina C, fibre, potasiu, dar și calciu, fier, magneziu și substanțe active, pomelo, „fratele mai mic” al pepenelui galben, este folosit cel mai adesea în curele de slăbire, dar și în prevenirea aterosclerozei, echilibrarea presiunii arteriale, ca și pentru digestie. Cât privește coaja, specialiștii afirmă că aceasta conține bioflavonoizi eficienți în stoparea răspândirii celulelor de cancer mamar, prin eliminarea excesului de estrogen din organism. Fructul are și rolul de a combate retenția apei în corp. Studiile au arătat că persoanele care consumă frecvent pomelo au șanse mici să sufere de infecții pulmonare. Și asta pentru că fructul are rolul de a întări sistemul imunitar.

Are grijă de inimă

Dacă vreți să aveți o inimă sănătoasă, prietenul cel mai bun este pomelo. Potasiul din acest fruct previne înfundarea arterelor și curăță sângele de depunerile de grăsimi. Cu totul excepțional este pomelo și în cancerul de colon, datorită ingredientelor active care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Persoanele care preferă pomelo au, în același timp, grijă și de sângerarea gingiilor, și de slăbirea rădăcinii dinților. Nu în ultimul rând, vitaminele conținute de fruct combat inflamațiile de orice fel din corp, reducând dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar. Vreți să aveți mult timp o piele elastică și tânără? Sucul de pomelo este soluția! Acesta activează enzimele implicate în producerea de colagen, reface celulele pielii și încetinește îmbătrânirea.

Reduce ridurile

Și tot pomelo este incredibil în combaterea ridurilor și a căderii părului, redând podoabei capilare strălucirea mult dorită. Pomelo este recomandat a fi consumat atât în stare naturală, cât și sub formă de suc, cu condiția ca acesta să fie băut imediat după ce a fost obținut, pentru că altfel se oxidează și își pierde din proprietăți. Consumul de pomelo nu este indicat în cazul persoanelor care suferă de boli renale, gastrite, diaree sau de alte tulburări gastrointestinale. Prea mult fruct poate provoca reacții adverse, cum ar fi amețeli, dureri, dificultăți de respirație și stomac deranjat.