Main menu

header

617 10 1de Carmen Ciripoiu

Favorizate de mâncatul pe fugă, vorbitul în timpul mesei, anumite alimente sau probleme de sănătate precum constipația sau colonul iritabil, gazele la stomac pot fi ținute sub control cu ajutorul remediilor naturiste.

Cărbunele medicinal elimină spasmele

Una dintre cele mai bune plante folosite pentru a reduce spasmele stomacale și eliminarea gazelor intestinale a fost și va rămâne ghimbirul. Se recomandă consumul atât în stare proaspătă, cât și sub formă de ceai (se fierb 10 g ghimbir în 300 ml apă, timp de zece minute, şi se beau trei căni pe zi). La fel de utilă este și tinctura de ghimbir, o linguriță diluată în 100 ml apă, de trei ori pe zi. O mare putere de absorbție a gazelor intestinale o are și cărbunele medicinal, de aceea este considerat un remediu foarte eficient. Se administrează două comprimate pe zi. Atenție! Cărbunele medicinal nu se consumă în combinație cu alte medicamente, ci la o distanță de cel puțin două ore.

Lămâia stimulează digestia

Cardamomul este, de asemenea, un ajutor de nădejde în digestia alimentelor și în reducerea formării gazelor intestinale. Semințele de cardamom se consumă sub formă de ceai sau mestecate ca atare. Prevenirea și tratarea indigestiei sunt doar două dintre calitățile lămâilor. Se amestecă apă călduță cu suc de lămâie pentru a combate greața, arsurile la stomac și eructaţia (râgâitul). Aceasta acționează ca un purificator de sânge, agent de curățare, ajutând organismul să producă sucuri biliare. Pentru a preveni tulburările digestive se consumă lămâie îndulcită cu miere, dimineața, la prima oră. De asemenea, o ceșcuţă cu ceai fierbinte de mușețel este o modalitate foarte bună de a reduce gazele din intestine. Toată lumea fuge de mirosul persistent lăsat de usturoi, dar foarte puțini știu că acest aliment ajută enorm sistemul digestiv, eliberând gazelor și diminuând disconfortul creat de balonare. Se fierbe un cățel de usturoi în apă câteva minute și se adaugă puțin piper și semințe de chimen. Se lasă la macerat câteva minute, se strecoară și se consumă trei căni pe zi.