Main menu

header

613 10 2de Carmen Ciripoiu

Pentru ca sistemul limfatic să funcționeze la capacitate maximă, trebuie îngrijit așa cum se cuvine. Tocmai de aceea curățarea limfei este foarte importantă, mai ales că natura oferă cele mai bune soluții.

Comprese cu măsline

Printre cele mai vechi remedii de curățare a limfei folosite în lume se numără cuișoarele. Acestea se râșnesc, iar pulberea se consumă cu puțină apă înainte de mese. În prima zi se administrează o doză de trei ori (o doză este echivalentul unui vârf de cuțit cu pulbere), a doua zi se consumă două doze de trei ori pe zi, iar începând cu a treia zi și până în a zecea zi se iau trei doze de trei ori pe zi. În continuare, se beau trei doze de trei ori pe zi, o dată pe săptămână, timp de un an. Pentru stimularea drenajului limfatic, se încălzește în cuptor un kilogram de grâu, se așază pe o bucată de bumbac și se aplică pe umeri și pe gât. Se acoperă ulterior cu un prosop pentru păstrarea căldurii. Dacă ganglionii limfatici s-au umflat, se face o compresă din câteva măsline care se pun între două straturi de cârpe și se bat cu ciocanul până ce apare sucul. Intern, se consumă și tinctură de echinacea. Alternativ, pe ganglioni se aplică o compresă introdusă în apă fierbinte și unsă cu săpun de casă, peste care se așază o pernă pentru a fi păstrată căldura.

Lumânărica decongestionează

O combinație foarte utilă pentru curățarea limfei se obține combinând două părți gălbenele cu două părți lipicioasă și o parte lumânărică. Plantele se acoperă cu apă rece și se fierb la foc mic timp de 45 de minute. Se consumă două-trei căni pe zi, timp de câteva săptămâni. Gălbenelele sunt un tonic imunitar, lipicioasa stimulează activitatea sistemului limfatic, iar lumânărica decongestionează limfa prin activarea funcției sale. Un remediu excepțional îl constituie şi ceaiul de drăgaică. Acesta se prepară dintr-o linguriță cu plantă la o cană cu apă și se fierbe zece minute. Se consumă doi litri pe zi. Cura durează trei săptămâni. Tot la capitolul alimente detoxifiante, medicii naturiști recomandă usturoiul, ca un asistent puternic pentru sistemul limfatic, care îl ajută să elimine toate metalele toxice și otrăvurile din corp.