Main menu

header

576 7 2de Raluca Grințescu

În terapia cancerului se foloseşte cu succes sucul de sfeclă roşie. În cazul tratării unor tumori maligne sunt recomandate unele reguli de folosire a sucului de sfeclă.

Nu-l beți împreună cu pâine!

Cel mai bine este ca sucul de sfeclă să îl beţi pe stomacul gol, cu 10-15 minute înainte de masă, şi puţin călduţ. Este recomandat a se bea sucul cu înghiţituri mici, ţinându-l cât mai mult timp în gură. Se beau câte 100-200 ml suc de sfeclă la intervale de timp egale, de cinci-şase ori pe zi. În cazul în care beţi suc de cinci ori pe zi, faceţi acest lucru ziua, la patru ore diferenţă, iar noaptea, o singură dată. Este interzisă consumarea sucului împreună cu pâine cu drojdie sau împreună cu un suc acidulat. Drojdia provoacă balonarea intestinului, formând un mediu acid în locul unui mediu alcalin. Medicina populară nu recomandă în general bolnavilor cu afecţiuni oncologice să consume pâine cu drojdie şi alte paste făinoase care să conţină drojdie. Nu beţi sub nicio formă sucul de sfeclă proaspăt stors, pentru că el conţine substanţe volatile care acţionează asemenea otrăvii. Ele provoacă greaţă, vărsături, sughiţ, slăbiciune generală, scăderea pulsului şi a tensiunii arteriale. Sucul trebuie lăsat câteva ore într-un loc răcoros, cel mai bine ar fi să îl puneţi la frigider.

„Regimul” trebuie ținut minimum jumătate de an

Terapia cu ajutorul sucului de sfeclă trebuie continuată o perioadă îndelungată fără pauză, nu mai puţin de o jumătate de an până la un an. Administrarea sucului proaspăt pregătit duce la intoleranţa lui absolută în viitor. În cazul afecţiunilor de natură cancerigenă, sucul natural de sfeclă trebuie consumat tot restul vieţii. Acţiunea tămăduitoare a sfeclei roşii nu este definitivă, ci numai temporară, aât timp cât bolnavul îşi administrează preparatele pe bază de sfeclă. După întreruperea terapiei are loc o recidivare a bolii în aproximativ trei luni de la încheierea administrării sfeclei. În cazul bolnavilor suferind de afecţiuni oncologice grave, medicina populară recomandă consumarea a două pahare cu suc obţinut din următoarele: aloe, sfeclă roşie, morcov, ridiche, răchiţele, coacăze negre, suc de mesteacăn, rădăcini de sunătoare, sucul de la 10 lămâi, 200 ml alcool, 500 g miere. Se amestecă totul cu atenţie şi se pune într-un vas întunecat la culoare, se lasă trei săptămâni într-un loc întunecat şi rece şi se agită din când în când. Se strecoară printr-un tifon şi se iau câte 100 ml de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

ATENȚIE! Sfecla şi sucul de sfeclă sunt contraindicate în cazul afecţiunilor inflamatorii acute ale tubului intestinal şi digestiv