Main menu

header

  Nu sunt nişte aluniţe. Nu sunt tumori în adevăratul sens al cuvântului. Sunt doar nişte ţesuturi cu aspect de tumoare ce se dezvoltă pe stratul superior al pielii, în special în zona mâinilor şi a feţei. Negii pot fi inestetici la vedere şi, mai mult, pot provoca mâncărime şi senzaţii de disconfort.

O piele frumoasă

  Apariţia negilor e cauzată de virusuri din familia Papilloma ce atacă pielea. Nefiind deloc plăcuţi la vedere, este de preferat să împiedicăm formarea lor, existând mai multe sfaturi, printre care:
- Neutilizarea prosoapelor la comun;
- Protejarea picioarelor când păşiţi în zone umede publice precum zonele din jurul piscinelor,jacuzzi sau băi publice;
- Respectarea unei alimentaţii sănătoase. Consumaţi usturoi şi alimente ce conţin vitaminele C şi E şi betacaroten.
Printre metodele cu ajutorul cărora scăpaţi de negi sunt tratamentele cu rostopască sau cu lemnul-câinelui.
  Astfel, zdrobiţi câteva frunze de rostopască şi aplicaţi pe zonele afectate de negi. Faceţi acest procedeu de câteva ori pe zi şi, după circa o săptămână, scăpaţi de neplăcutele excrescenţe.

Laptele-câinelui întăreşte unghiile

  Şi laptele-câinelui este deosebit de eficient în lupta cu negii. Atunci când este ruptă secretă un suc lăptos, numit latex, cu puternice efecte antimicotice şi antieczematoase. Acest lichid este frecvent utilizat în tratamentul negilor, al petelor de pe faţă, dar şi pentru stimularea creşterii părului.
Latexul se aplică pe negi zilnic, până când aceştia dispar. În medicina tradiţională, laptele-câinelui se folosea, prin latexul său, pentru remedierea unghiilor stricate (onicomicoză). În acest sens se aplica lichidul direct pe unghiile afectate de onicomicoză.
  Din aceeaşi plantă se prepară un decoct. Aveţi nevoie de 150 g de plantă uscată la un litru de apă.
  Preparatul se foloseşte pentru spălături pe faţă, în scopul înlăturării petelor sau ca spălături şi loţionări ale pielii scalpului, pentru a favoriza creşterea părului.
Elena Şerban