Main menu

header

540 7 1de Dana Purgaru

Se știe că cel mai bun leac este prevenția, iar pentru acest lucru este esențial un sistem imunitar solid. Dar ce ne facem atunci când o boală gravă precum cancerul a invadat deja corpul și trebuie numaidecât luate măsuri de vindecare? Care este cea mai bună metodă pentru a face acest lucru fără a distruge celulele bune ale organismului și fără a crea efecte secundare nedorite? Toate acestea pot fi îndeplinite cu ajutorul unei terapii-minune, care s-a dovedit foarte eficientă contra tumorilor, creată de faimosul terapeut naturist de orgine austriacă Rudolf Breuss (1899-1990), care a tratat peste 45.000 de cazuri de cancer, având la bază teoria conform căreia boala canceroasă poate fi combătută cu o cură de 42 de zile, timp în care bolnavii beau doar sucuri naturale din legume. Mai multe despre această terapie revoluționară și totodată naturală 100% ne-a spus fitoterapeutul Liliana Simidon (foto).

„Sucul de sfeclă este cel mai important”

- Ce este, de fapt, terapia Breuss și ce dovezi ale eficienței sale există?

- Terapia Breuss, care s-a dovedit că face minuni în vindecarea cancerului, pornește de la ideea că tumoarea canceroasă trebuie să fie „devorată” de organism în timpul curei foarte drastice. Pe parcursul celor 42 de zile, cât durează tratamentul, corpul elimină toate toxinele, sângele se curăță, la fel și organele și tot ceea ce este străin, impur și bolnav este vindecat. Foarte important este, de asemenea, ca persoana care ține cura să își păstreze rezervele de optimism și să aibă credință constantă în vindecarea proprie, deoarece se știe că celulele canceroase se hrănesc și cu negativism. Practic, terapia Breuss tratează cancerul cu ajutorul sucurilor de legume. Breuss recomandă o combinaţie de sucuri obținute în casă din 100 ml sfeclă roşie, 50 ml ţelină şi 300 ml morcovi. Este foarte important ca sucul să fie proaspăt, preparat pe loc, cu ajutorul unui storcător. Cel de sfeclă este cel mai important, deoarece, datorită vitaminelor, fibrelor insolubile, flavonoidelor, dar şi efectelor antioxidante poate fi folosit cu succes în special în prevenirea şi în combaterea leucemiei, a cancerului colo-rectal, a cancerului pulmonar şi a celui gastric.

- Ce face ca terapia Breuss să fie așa de eficientă?

- Este vorba despre conținutul în sine al sucului care se consumă constant în cadrul terapiei. Spre exemplu, această rădăcină este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, curăţă sângele și detoxifică ficatul. De asemenea, sfecla scade tensiunea arterială, este un adevărat energizant natural, reduce riscul de boli cardiovasculare, menține sănătatea creierului prin stimularea fluxului sangvin și este una dintre cel mai recomandate legume în anemie feriprivă, datorită conținutului mare de fier și pentru femeile însărcinate, deoarece are mult acid folic. Ea reprezintă o sursă bogată de vitamina B, fosfaţi, mangan şi potasiu, multe fibre, vitamina C, magneziu, cupru şi fosfor, calciu şi fier, dar şi vitamina E şi K. Betalaina, substanţa care îi conferă culoarea roşie-sângerie, este cea care deţine proprietăţi antioxidante şi antitumorale. Și pentru că substanţa este sensibilă la fierbere, dar mai ales la coacere, este recomandat ca sfecla să fie consumată fie crudă, în combinaţie cu alte rădăcinoase, sau sub formă de suc, ce se absoarbe rapid.

„Pe parcursul curei nu se mănâncă nimic”

540 7 2- Cum se administrează sucurile în cadrul terapiei?

- În primul rând, după cum spuneam, în timpul acestei cure nu se mănâncă nimic timp de 42 de zile. Se beau doar sucuri și anumite ceaiuri în funcție de localizarea tumorii. Nu se consumă mai mult de jumătate de litru de suc pe zi. Se bea încet pe tot parcursul zilei cu înghițituri mici, simplu, fără nimic adăugat. Dimineața se bea jumătate de cană cu ceai rece pentru rinichi. Peste 30-60 de minute se beau una-două căni cu ceai de salvie. După alte 30-60 de minute se ia câte o înghițitură mică de suc și se repetă la o altă jumătate de oră. La prânz se bea o jumătate de cană cu ceai pentru rinichi urmat de înghițuri mici de suc din 30 în 30 de minute. Seara se bea iar o jumătate de cană cu ceai de salvie.

- Dacă în ceea ce privește prepararea sucurilor lucrurile sunt clare, rețeta fiind foarte simplă, problema ceaiurilor pare complicată. Puteți oferi câteva informații legate de infuziile pe care le recomandă Breuss?

- Spre exemplu, în cancerul mamar, ovarian sau uterin se recomandă o cană cu ceai pe zi din Alchemilla alpina (cunoscută sub numele de umbrarul-doamnei), crețișoară și urzică moartă albă. Pentru cancerul gurii ori al laringelui se bea și se face gargară cu ceai din rădăcini de anason și buxus. În cancerul de stomac este indicat ceaiul de pelin sau fierea pământului. În cancer osos sau pulmonar se bea ceai din amestec de pătlagină, mușchi de piatră, plămânărică, silnic și lumânărică. În cancerul de ficat este bun ceaiul din coji de cartofi. În cancerul de splină sau de pancreas Breuss recomandă ceaiul de salvie (minimum un litru zilnic). De asemenea, în cancerul pielii locul afectat se tamponează cu suc proaspăt de rostopască (dar nu pe răni deschise), iar pentru cancerul de rect sau de colon se fac băi de șezut sau clisme cu mărul-lupului (Aristolochia clematitis). Spre exemplu, pentru a prepara ceai de salvie, cel mai important dintre toate, se pun una-două linguri cu salvie la o jumătate de litru de apă fiartă, se fierb trei minute, se pune deoparte și se adaugă sunătoare, mentă, roiniță, apoi se lasă să stea zece minute.

Cura nu se întrerupe brusc, ci se continuă să se bea circa 1/6 l suc de legume pe zi și se introduc, treptat, în dietă supe de zarzavaturi și sucuri cu pulpă

Nu se recomandă în timpul altor terapii

- Această terapie este recomandată și persoanelor care urmează alte tratamente contra tumorilor?

- Breuss recomandă ca în timpul curei să nu fie făcute injecții, raze sau alte tratamente medicamentoase. Cura nu se ține imediat după operație, ci se așteaptă minimum două luni. Pe parcursul celor 42 de zile persoana care ține acest tratament trebuie să își mențină pe cât posibil activitatea și să petreacă cât mai mult timp la aer curat. Repet, păstrarea credinței și menținerea unei stări de pace sunt foarte importante pentru vindecare.