Main menu

header

540 8 2de Carmen Ciripoiu

Cauzate de dereglări hormonale, chisturile ovariene sunt de cele mai multe ori un motiv al infertilității. Vestea bună e că se tratează eficient prin metode naturiste.

Tinctura de soc detoxifică

Orice femeie are potențialul să dezvolte chisturi ovariene. Adesea chisturile sunt mici, nu determină simptome și dispar de la sine odată cu trecerea timpului. Sunt cazuri însă când acesta se măresc și netratate provoacă dureri abdominale, balonare și sângerări între menstruații. Una dintre plantele cu cele mai bune rezultate în vindecarea chisturilor ovariene, dar și a cancerelor de toate felurile este mărul-lupului, planta având rolul de a opri înmulțirea celulelor de la nivelul ovarelor și de a îmbunătăți imunitatea organismului. Se recomandă infuzie de mărul-lupului, preparată dintr-o mână cu plantă mărunțită, peste care se toarnă doi litri de apă clocotită. Tinctura de soc este, de asemenea, folosită în tratamentele de lungă durată ale chisturilor ovariene. Se recomandă două lingurițe cu tinctură diluate în apă, dimineața și seara, pe stomacul gol. Benefică este și infuzia de traista-ciobanului. Preparatul se obține astfel: se pun două lingurițe cu plantă într-o cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat zece minute. Se filtrează și se consumă două căni pe zi.

Zmeurul reglează activitatea endocrină

Un alt leac excepțional contra chisturilor, dar și a fibromului sunt mugurii de zmeur, care au proprietatea de a regla activitatea endocrină. Pentru o eficiență mare se asociază extractul din muguri de zmeur cu cel de coacăz negru. Dimineața se iau 50-70 de picături de extract de zmeur amestecate cu apă, iar seara 50-70 de picături de extract de coacăz negru, cu o jumătate de oră înainte de masă. Crețișoara este şi ea renumită pentru tratarea afecțiunilor genitale feminine, are acțiune antiinflamatoare și efect hemostatic și cicatrizant. De asemenea, scoarța de salcie este utilă pentru ameliorarea inflamațiilor cronice și a durerilor menstruale. Din fiecare tinctură se administrează câte o linguriță amestecată în 100 ml apă, odată pe zi. Despre propolisul se ştie că este un excelent antimicrobian, antibiotic, antifungic, antiinflamator și antioxidant. Se poate utiliza atât sub formă de extract, cât și sub formă de ovule.

Pont. Contra chisturilor maligne se recmandă un tratament pe bază de grâu încolțit, însoțit de o cură cu ouă de prepeliță - 120 de ouă în 20 de zile.

Consumat cu regularitate, ceaiul din lucernă reduce menstruaţiile abundente şi dizolvă cheagurile de sânge

Sfat. Preparatele cu mărul-lupului nu se administrează intern decât sub supravegherea specialistului, deoarece sunt toxice

Atenţie la alimentaţie!

Cercetări recente au scos la iveală faptul că femeile care consumă multă carne și brânzeturi se îmbolnăvesc mai mult de chisturi ovariene. De aceea se recomandă ca în perioadele în care fac tratamente naturiste, pacientele să includă în alimentație cât mai multe fructe și legume. Se evită cât mai mult posibil făinoasele, dulciurile, zahărul, grăsimile animale ca untul, smântâna, mezelurile, cafeaua, tutunul și alcoolul. Se consumă multe lichide, în special doi litri de apă cu lămâie în fiecare zi.