Main menu

header

538 06 1de Carmen Ciripoiu

Slăbiciune, mici tremurături ale membrelor, lipsa dorinței de a continua lucrul, slăbirea atenției, scăderea randamentului… Acestea sunt primele faze ale senzației de oboseală. Când aceasta atinge însă faza cronică, organismul se confruntă cu afecțiuni grave. Care este soluția? Leacurile oferite de natură.

Mustul stopează formarea celulelor canceroase

O minune pentru organism. Așa este caracterizat ceaiul verde de specialiștii în medicină naturistă. Pentru că licoarea revigorează imediat și stimulează metabolismul și digestia. De aceea este recomandat consumul a două căni cu ceai pe zi. O combinație incredibil de utilă pentru organism este mierea cu cătină, fructele plantei fiind de un real ajutor în perioadele stresante. Pentru că este un energizant foarte puternic, se recomandă o linguriță pe zi, dimineața. Lipsa de concentrare își spune cuvântul? Ghimbirul sare în ajutor, infuzia îmbunătățind circulația sangvină și metabolismul, oferind totodată și porția de energie necesară. Mustul este considerat unul dintre cele mai bune energizante naturale. Acesta stopează formarea celulor canceroase, stimulează sistemul imunitar, protejează ochii și menține psihicul sănătos.

Scorțișoara ajută memoria

Pentru ca organismul să fie plin de energie și vitalitate, specialiștii recomandă includerea în dieta zilnică a salatei de spanac, care conține din belșug atât fier, cât și magneziu și potasiu. Excelent este și sucul de morcov, cu condiția să fie consumat la micul dejun. În ceea ce privește scorțișoara, condimentul este senzațional nu numai în gastronomie, ci și în lupta cu obosela, deoarece întărește sistemul imunitar și ajută memoria. Se adaugă în fiecare dimineață o linguriță cu scorțișoară într-o cană cu lapte sau iaurt sau se amestecă bine cu miere. La rândul său, infuzia de busuioc, ceai verde și frunze de rozmarin este un revigorant de excepție, care nu are efecte secundare. Preparatul se obține astfel: se opărește o linguriță dintr-un amestec format din 60 g frunze de busuioc, 20 g frunze de ceai verde și 20 g frunze de rozmarin. Se lasă la infuzat zece minute, apoi se strecoară și se îndulcește cu miere. Se bea o ceașcă dimineața și una după-amiaza.

Masajul cu oțet alungă surmenajul

538 06 2Un elixir pentru sănătate, indicat în stările de epuizare, surmenaj sau oboseală cronică este sucul de orz verde. Prepararea acestuia este foarte simplă: se înmoaie semințe de orz în apă timp de 24 de ore, apoi se pun în ghivece de pământ. Când planta ajunge la 20 cm, se taie, se amestecă în apă și se pune în blender. Ce poate fi mai benefic pentru organism după o zi istovitoare decât o baie caldă în care se adaugă trei picături de ulei de lemn de trandafir, două picături de ulei eteric de vanilie, o picătură de ulei eteric de trandafiri și 10 ml frișcă lichidă? Poate doar un masaj cu oțet de mere, care alungă starea de oboseală și surmenajul intelectual. Masajul se realizează pe întregul corp, insistând asupra umerilor, a cefei, a toracelui și a frunții.

Vin de ceapă pentru fortificare

Un aliment-medicament cu efecte uimitoare în oboseală este polenul. Se administrează o lingură dimineață înainte de masă, în cure de 20 de zile. O acțiune uimitoare asupra sistemului nervos o are și tinctura de rozmarin. Se recomandă 60 de picături/zi, diluate în apă sau în ceai. Tratamentul durează 20 de zile. Pentru fortificarea organismului se recomandă și vinul de ceapă preparat astfel: într-o sticlă de un litru se pun 150 g ceapă fărâmițată, 100 g miere și vin natural de struguri. Se lasă la macerat timp de zece zile. Se consumă trei linguri pe zi, înainte de mese. O plantă utilizată de mii de ani în tratarea oboselii este gingsengul. Se recomandă 2 g pe zi, timp de șase săptămâni, cu o pauză de două săptămâni înainte de a fi reluată administrarea. Atenție! Gingsengul nu se consumă decât în situațiile absolut necesare, deoarece stimulează excesiv organismul.

Starea de epuizare încetează cu ceai de mesteacăn

Pentru revitalizare se recomandă o cură de o lună în care se administrează zilnic sucul de la doi căței de usturoi. Pentru a îndepărta mirosul și gustul de usturoi imediat după consumare, se mestecă două crenguțe de pătrunjel, leuștean sau două boabe de cafea. Un alt leac pentru epuizare este ceaiul de mesteacăn combinat cu coada-calului, preparat astfel: se mărunțește o linguriţă cu frunze de mesteacăn şi una cu coada-calului, se amestecă împreună cu 250 ml apă, se fierbe aproximativ zece minute, apoi se strecoară şi se bea. Cura durează o lună, timp în care se consumă zilnic două căni cu ceai pe zi.

În terapia culorilor, pentru tratarea oboselii se folosește culoarea roșie, aceasta având efecte remarcabile şi asupra regenerării celulare

Oboseala cronică ascunde lipsa de calciu, magneziu și a vitaminelor din complexul B, intoleranța la gluten, hepatită, neoplazii, limfoame sau leucemii

Pentru a învinge oboseala cronică se recomandă un regim fără dulciuri, cafea, alcool, tutun, alimente pe bază de făină albă, mezeluri, carne de orice fel și conserve