Main menu

header

538 08 1de Carmen Ciripoiu

Semnul zodiacal sub care ne-am născut nu ne spune doar cum vor decurge zilele sau anii vieții noastre, ci ne influențează în egală măsură și sănătatea. În același timp, medicina tradițională cunoaște ierburile de leac specifice fiecărei zodii, plante puternice în alinarea suferințelor la care sunt predispuși nativii. Despre forța magică a acestora aflăm în rândurile de mai jos.

Păducelul face minuni în cazul Berbecului

Guvernat de Marte, nativul Berbec se plânge cel mai frecvent de dureri în zona capului, de la migrene, febră sau surmenaj până la traumatisme, probleme stomatologice sau boli ORL. Berbecul este, de asemenea, impulsiv, de aceea are de multe ori probleme cu inima sau cu tensiunea. Planta medicinală care face minuni în cazul acestui nativ este păducelul. Tot Berbecului i se recomandă o alimentație bogată în potasiu, alimentele cel mai indicate fiind: spanacul, varza, conopida, castraveții, ceapa, cartofii, măslinele și merele.

Menta, potrivită pentru Taur

538 08 2Planeta Venus este cea care guvernează gâtul, limba, maxilarul, glanda tiroidă, vertebrele cervicale, dar și o parte a nervului optic în cazul Taurului. De aceea, nativii acestei zodii sunt predispuși la boli de stomac, amigdalită, laringită, dar și afecțiuni genitale. Cea mai bună plantă pentru Tauri este menta, care reglează funcțiile intestinale, este recomandată în afecțiunile aparatului respirator, combate durerile menstruale. Deoarece Taurii sunt mari gurmanzi, trebuie să includă în alimentație sparanghel, anghinare, cereale, fasole, struguri, mere, pere și fructe de pădure.

Şovârful, ideal pentru Gemeni

În general, nativii Gemeni au mare grijă de sănătatea lor și nu lasă bolile să avanseze, însă au și ei parte de stări de anxietate, dureri de umeri și mâini, nevralgii intercostale, pneumonii sau viroze. Planta care le este de un real ajutor este șovârful, care calmează tusea, produce bronhodilatație și ajută în tratarea reumatismului și a artrozelor. De asemenea, Gemenilor le sunt de folos ceaiurile de chimen și anason, iar din alimentația lor nu trebuie să lipsească migdalele, mazărea, fasolea cu bobul lat, morcovii și nucile.

Tarhonul calmează Racii

Predispus cel mai mult la boli de stomac, constipații și circulație periferică deficitară, de mare ajutor pentru Rac este tarhonul, plantă a cărei acțiune calmantă, diuretică și expectorantă este binecunoscută. În plus, tarhonul reface sărurile minerale, tonifiază organismul și ține deoparte afecțiunile aparatului digestiv. În ceea ce privește alimentația, Racilor li se recomandă consumul de varză albă și roșie, napi, pește, lactate.

Rostopasca, planta Leilor

Soarele este cel care guvernează ochii, inima, articulațiile și încheieturile Leului, generând reumatisme cronice. Planta care îi pune pe picioare este rostopasca. Aceasta reduce presiunea arterială, combate tahicardia, insuficiența cardiacă și artrita și, nu în ultimul rând, relaxează musculatura vaselor mari și coronare. De asemenea, floarea-soarelui și gălbenelele sunt eficiente în tratarea bolilor Leilor. Din alimentația acestora nu trebuie să lipsească urzicile, ștevia, spanacul, loboda, orezul, mierea, rozmarinul și șofranul.

Rozmarinul, indicat Fecioarelor

Cele mai mari probleme cu care se confruntă Fecioarele sunt cele de tract digestiv, dureri abdominale, perturbări ale tranzitului intestinal, dar și diabet și pancreatită. O singură plantă are efect garantat în cazul acestor afecțiuni: rozmarinul. În ceea ce privește alimentația, Fecioarele trebuie să consume cât mai mult cartofi, gulii și țelină. Excelente sunt și plimbările lungi și yoga.

Ardeiul iute, prietenul Balanțelor

Balanțele au tendința de a reține toxinele, ceea ce duce la afecțiuni renale, prostată sau tulburări digestive. Dar ardeiul iute le vine întotdeauna în ajutor, fiind un excelent detoxifiant și având uimitoare proprietăți antiseptice. Nu în ultimul rând, nativii Balanță ar trebui să mănânce din belșug cereale, sparanghel și fasole.

Porumbarul, leacul pentru Scorpioni

538 08 3Pluto și Marte este planeta care guvernează organele genitale, colonul și prostata Scorpionului, acesta fiind predispus la hemoroizi, hepatită, migrene sau afecțiuni ale organelor sexuale. Leacul naturist de excepție pentru aceşti nativi este porumbarul, care are incredibile proprietăți laxative, depurative, calmante, antiseptice și antiinflamatoare. În plus, alimentația Scorpionilor trebuie să se bazeze pe ceapă, ardei capia, urzică și praz.

Scoruşul, de folos Săgetătorilor

Jupiter are în vizor ficatul, vezica biliară, pancreasul, coapsele și circulația arterială a Săgetătorilor, aceștia fiind predispuși la obezitate, pancreatită și diabet, dar și la afecțiuni ale femurului. Natura a găsit însă cel mai bun remediu: scoruşul. Pentru că sunt înclinați către accese alimentare, Săgetătorilor le este recomandată o hrană sănătoasă, din care să nu lipsească țelina, dafinul, citricele și coazăcele, care fac minuni pentru sănătatea lor, dar și usturoiul și ceapa, care le fortifică organismul.

Tătăneasa înlătură problemele Capricornilor

538 08 4Majoritatea bolilor Capricornilor derivă din sedentarism, nativii fiind predispuși la dermatite, pancreatite sau nefrite. Iarba lor de leac este tătăneasa, cel mai important principiu al acesteia, alantoina, având efecte remarcabile antiinflamatoare, antitumorale și de regenerare a țesuturilor, dar îi ajută pe Capricorni să învingă și bolile aparatului digestiv, dar și fracturile și entorsele. Nativilor acestei zodii le sunt indicate alimentele pe bază de amidon, cum sunt cartofii și pastele, cele pe bază de fier, ca spanacul și sfecla roșie, dar și gutuile și ciupercile de pădure.

Valeriana oprește depresiile Vărsătorilor

Uranus este cel care guvernează circulația periferică, sistemul nervos simpatico și nervul spinal al Vărsătorilor, de aceea problemele cu care aceștia se confruntă sunt cel mai frecvent depresiile, dar și o proastă circulație sangvină. Valeriana le vine însă urgent în ajutor. Din alimentația Vărsătorilor nu trebuie să lipsească niciodată porumbul, merele, ridichile, țelina, alunele, citricele și fructele uscate.

Flori de tei pentru Pești

Nu există nativ al zodiei Pești care să nu fi avut de-a lungul vieții probleme cu picioarele și cu mucoasele, fiind predispuși la tuberculoză, infecții virale și pneumonii. Dar florile de tei sunt un adevărat balsam, datorită proprietăților lor antiseptice și antiinflamatoare, fiind totodată un neurosedativ puternic. Cele mai utile alimente pentru Pești sunt pepenii, castraveții, dovleceii și ananasul.

Medicina tradițională recomandă ca plantele să fie culese și preparate sub formă de remedii în anumite perioade ale anului, corespunzătoare zodiilor care, la rândul lor, sunt guvernate de anumite planete. Atunci când o planetă are cea mai mare influență asupra nativilor, efectul acesteia este maxim