Main menu

header

538 11 1de Raluca Grințescu

Urticaria este o reacţie alergică sub formă de umflături roşii sau mâncărimi pe piele. Ele sunt rezultatul eliberării de histamină. Nu e clar de ce unii oameni fac urticarie, în timp ce alţii nu, iar factorii declanşatori sunt nenumăraţi. Urticaria poate fi cauzată de lumina soarelui, de căldură, frig, presiune, stres, de infecţii virale sau de medicamente. Numiţi ceva care poate provoca o alergie, şi aceasta poate provoca, de asemenea, o urticarie - inclusiv polen, praf, fire de păr, fructe de mare, precum şi alte produse alimentare.

Frigul micșorează vasele de sânge

Un antihistaminic simplu poate ajuta la reducerea reacţiei alergice care provoacă urticaria dumneavoastră. Alegeţi unul dintre cele mai noi medicamente care nu provoacă somnolenţă. În timp ce lăsaţi medicamentul să-şi facă efectul, încercaţi şi tratamente la domiciliu pentru ameliorarea simptomelor. Dacă nu aveţi urticarie care se declanşează la frig (este foarte rară), faceţi o baie rece sau aplicaţi o compresă rece. Frigul micşorează vasele de sânge şi blochează eliberarea de histamină în continuare. Pentru a scăpa şi mai mult de mâncărime, se adaugă fulgi de ovăz coloidal la apa de baie şi se lasă la macerat timp de 10, până la 15 minute.

Tamponaţi pielea cu loţiuni calmante

Loţiunile calmante ajută la contractarea vaselor de sânge, astfel încât acestea mai opresc din eliberarea de histamină. Alternative la loţiunile calmante sunt laptele de magneziu şi Pepto-Bismol. Deoarece acestea sunt alcaline, ele ajută la calmarea mâncărimii. Într-o ceaşcă mică se adaugă câteva picături de apă şi bicarbonat de sodiu şi se amestecă până când veţi obţine o pastă. Ungeți-vă cu această pastă pentru a ajuta la oprirea iritării şi mâncărimii. Se amestecă o linguriţă cu orice fel de oţet cu o lingură cu apă călduţă şi se aplică amestecul pe piele, pentru a calma mâncărimea.

Urzica, alternativă la antihistaminice

Un vechi remediu popular chinezesc presupune fierberea unui sfert de cană cu zahăr brun şi o lingură cu ghimbir proaspăt în trei sferturi de ceşcuţă cu oţet, timp de mai multe minute. Se amestecă un pic cu apă caldă şi se aplică de mai multe ori pe zi. Şi urzica se recomandă ca alternativă la antihistaminice. Puteţi lua până la şase capsule de 400 de miligrame pe zi. Sau, pur şi simplu, dacă este sezonul, mâncaţi urzici fierte.

Luaţi 1.000 miligrame de ulei de pește, sub formă de capsule, de trei ori pe zi. Aceste capsule conţin acizi graşi esenţiali, care au proprietăţi antiinflamatoare. Peştele de apă rece, cum ar fi somonul, lufarul şi tonul alb, reprezintă surse de alimente bune.

Este necesară îngrijirea medicală de urgenţă dacă dezvoltaţi urticarie în jurul ochilor sau în gură sau aveţi dificultate în respiraţie, respiraţie şuierătoare, senzaţie de leşin sau ameţeli. Este posibil să aveţi anafilaxie, iar umflarea ţesutului intern poate duce la blocaje ale căilor respiratorii

Reduceţi stresul

Stresul poate provoca urticarie şi chiar mai rău. În cazul în care tensiunea vă este ridicată folosiţi meditaţia, yoga sau exerciţii de relaxare progresivă. Beţi o cană cu ceai de muşeţel, de valeriană sau cu ceai Catnip. Toate aceste plante au un efect sedativ, care vă pot calma de stres şi, prin urmare, vă ușurează urticaria. Pentru a face ceai, amestecaţi o linguriţă cu plantă uscată într-o cană cu apă clocotită, fierbeţi zece minute, strecuraţi şi beţi ceaiul.