Main menu

header

537 6 1de Carmen Ciripoiu

Alcătuit în proporție de 96,5% din apă, fără niciun fel de grăsimi, și doar o cantitate infimă de substanțe proteice, dar cu potasiu, fier, siliciu, magneziu și fosfor din belșug, care sunt depozitate în coaja legumei, castravetele este un medicament natural de neprețuit pentru sănătate.

De folos în digestia mâncărurilor bogate în proteine

Specialiștii consideră castraveții produsul cu cel mai puternic efect diuretic, care spală rinichii de sărurile depuse și previne în același timp și formarea calculilor. Tratamentul constă în consumul unei jumătăți de kilogram de castraveți pe zi. Cura stimulează eliminarea apei din corp și împiedică reapariția infecțiilor. De asemenea, castravetele previne tulburările și bolile hepatice la persoanele consumatoare de proteine. În acest caz se recomandă consumul a minimum 100 g castravete la fiecare masă. Pentru a stimula celulele pancreasului să producă insulină se folosește coaja castraveților. Se consumă timp de o lună o jumătate de kilogram de castraveți pe zi cu tot cu coajă. Cura are totodată și rolul de a ține diabetul departe și tratează cu succes formele ușoare ale acestei boli.

Adjuvant în pancreatită

Suferiți de obezitate sau pur și simplu vreți să dați jos câteva kilograme? E momentul să apelați la minunatul castravete. Consumul a minimum 600 g pe zi de castraveți proaspeți, cu tot cu coajă, duce la scăderi semnificative în greutate, eliminând apa suplimentară din țesuturi, prin îmbunătățirea metabolismului zaharurilor. De asemenea, castraveții sunt recunoscuți ca un adjuvant prețios în puseurile de hiper și hipotensiune, tulburări cardiace și afecțiuni gastrointestinale, care pot apărea într-o cură de slăbire. Pentru cei care suferă de gută, tot castravetele este un remediu demn de luat în seamă. Se recomandă o cură de o lună, timp în care se consumă zilnic o combinație de suc de castraveți amestecat cu suc de morcovi în proporții egale, un litru pe zi. Cura ajută la eliminarea sărurilor urice, reduce inflamația articulațiilor și elimină crizele dureroase. Substanțele conținute de coaja castraveților reduce inflamația pancreasului și ajută la o mai bună metabolizare a alimentelor. În acest caz se consumă zilnic 300-500 g castraveți, cu tot cu coajă. În cazul durerilor de cap provocate de căldură mare sau de insolație se consumă jumătate de litru de suc de castraveți în care se stoarce puțină lămâie, pe stomacul gol. Extern sunt recomandate feliile reci de castravete, care se aplică pe ceafă, pe frunte și pe tâmple. Datorită puternicelor efecte depurative, castraveții tratează cu succes problemele articulare, tendinitele, dar și contracturile musculare.

Îndepărtează petele de bătrâneţe

Pe lângă curățare, castraveții aplicați pe ten vor oferi o senzație de catifelare și de prospețime, îndepărtând petele și ridurile. O mască foarte bună pentru față este cea cu ou și castravete. Mod de preparare: cu ajutorul unul blender se amestecă un castravete, un albuș, o lingură cu suc de lămâie și o picătură de ulei esențial de jojoba, iar pasta obținută se ține la frigider o jumătate de oră. Se aplică pe tenul bine curățat și se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clătește cu apă caldă. Excelentă este și loțiunea tonică din castraveți. Pentru a obține acest preparat se folosesc doi-trei castraveți bine spălați și tăiați felii. Se încălzește apa, fără a atinge punctul maxim de fierbere, și se adaugă castraveții. Se lasă până se răcește apa, apoi amestecul se strecoară. Sucul obținut se păstrează la frigider și se folosește la demachierea tenului. Efectul este incredibil!

PONT. Castraveții reduc senzația de greață în cazul femeilor însărcinate.

Adio cearcăne!

O felie de castravete masat de piele acționează asupra nivelului de colagen din ţesuturi și determină strângerea şi tonifierea pielii, reducând aspectul de coajă de portocală. Pentru cearcăne se pun pe pleoape felii de castravete zece minute. Atenție! Țineți ochii închişi, pentru că, în unele cazuri, sucul de castravete se poate dovedi iritant pentru ochi. O felie de castravete ținută în gură pentru 30 de secunde este un remediu foarte bun pentru reîmprospătarea respirației. Fitochimicalele din castravete distrug bacteriile care cauzează respiraţia neplăcută.

Chiar dacă nu au contraindicații și nu există reacții adverse ale consumului de castraveți, aceştia pot produce neplăceri anumitor persoane, cărora le pot cauza indigestii, dureri abdominale, stare de greață. De obicei, aceste simptome apar din pricina semințelor de castravete și dispar dacă acestea sunt îndepărtate înainte de a fi consumate