Main menu

header

536 9 1de Carmen Ciripoiu

Vezicule mici, aşezate laolaltă, în grămezi, cu senzaţie de arsură şi prurit. Nesuferitul herpes a apărut! Cum scăpați de el? Cu ajutorul celor mai bune plante pe care natura ni le pune la dispoziție.

Afinul, un bun dezinfectant

Aloe vera. O plantă minunată, care nu se dezminte nici în ceea ce privește tratamentul herpesului. Se folosește frunza proaspătă tăiată, care se aplică direct pe locul afectat de două ori pe zi, dimineața și seara. La fel de bun este și sucul proaspăt de plantă, obținut din frunze proaspete. Un foarte bun dezinfectant este și arnica. Se amestecă o linguriță cu flori cu 250 ml apă clocotită, se lasă acoperit un sfert de oră, apoi se strecoară. Se consumă două-trei căni, iar extern se fac tamponări de câteva ori pe zi. De mare ajutor este și afinul. Două lingurițe cu frunze mărunțite se pun în 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă două-trei căni pe zi, iar extern se fac tamponări. Pentru același efect de dezintoxicare al organismului, specialiștii recomandă și asmățuiul. Două lingurițe cu frunze mărunțite se pun în 250 ml apă clocotită, se lasă 15 minute la infuzat, apoi se strecoară. Se consumă două-trei căni pe zi.

Brusturele, calmant și cicatrizant

Încă de pe vremea bunicilor, cătina era considerată un leac imbatabil pentru vindecarea herpesului. Se folosește ulei de cătină, cu care se masează locul de mai multe ori pe zi. În ceea ce privește brusturele, util mai ales pentru efectul depurativ, calmant și cicatrizant, se recomandă decoctul. Patru linguri cu rădăcină se fierb 14 minute în 250 ml apă, apoi se strecoară. Cu această loțiune se fac tamponări locale. Intern se consumă poțiunea obținută dintr-o linguriță cu plantă mărunțită pusă la fiert cinci minute în 250 ml apă. Preparatul se strecoară și se consumă trei căni pe zi. O plantă care ajută atât la strângerea țesuturilor, cât și la cicatrizare este cerențelul. O linguriță cu rizomi mărunţiţi se fierbe în 250 ml apă clocotită, se acoperă vasul 15 minute, apoi se strecoară. Intern se consumă trei căni pe zi, iar extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi.

Coada-şoricelului, antibiotic natural

O plantă miraculoasă folosită atât preventiv, cât și ca tratament în lupta cu herpesul este cimbrul. Se pun două linguriţe cu plantă mărunţită în 250 ml apă clocotită, se fierbe, se lasă la infuzat un sfert de oră, apoi se strecoară. Se consumă trei căni pe zi. Extern, se pot pune comprese de mai multe ori pe zi. În cazul în care pacientul prezintă mâncărimi se pune în preparat puțin oțet sau suc de lămâie, două linguri la 250 ml ceai de cimbru. Pentru efectul său antibiotic, coada-șoricelului este, de asemenea, recomandată de specialiștii în fitoterapie. O linguriţă cu flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită, se acoperă 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă două-trei căni pe zi. Extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Excelentă este și crețușca, o linguriță cu plantă mărunțită amestecată cu 250 ml apă clocotită. Se acoperă vasul 10 minute, se strecoară și se consumă două-trei căni pe zi. Extern se fac tamponări de mai multe ori pe zi. Foarte activă în boala herpesului este fumărița. Se recomandă tinctură de fumăriță de trei ori pe zi, câte 25 de picături. Tratamentul durează 10 zile, urmate de alte 10 zile de pauză.

Ceaiul de gălbenele ucide virusul

536 9 2Dacă sucul de lămâie se foloseşte pentru tamponări locale, prin conținutul mare de vitamina C, având rolul de a calma durerea şi mâncărimile, gălbenelele pot distruge virusul. Se recomandă să se bea tinctură de gălbenele, 20 de picături, de trei ori pe zi. Extern se tamponează locul bolnav cu tinctură diluată în apă. Un tratament de excepție este asigurat de micşunelele ruginite. O lingură cu plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat un sfert de oră, apoi se strecoară. Se consumă două ceaiuri pe zi. Un efect extraordinar îl are și mărarul. O linguriţă cu seminţe măcinate se amestecă împreună cu 250 ml apă clocotită, iar cu această poțiune se spală zona afectată. O plantă recomandată pentru calmarea durerii este mușețelul. O linguriţă cu flori mărunţite se pune în 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se consumă două-trei căni pe zi, iar extern se fac tamponări.

Roiniţa reface leziunea

Pentru a curăța organismul de toxine este foarte bun ceaiul de săpunăriță. Acesta se obține astfel: o linguriţă cu plantă mărunţită se pune în 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Stejarul este util, la rândul său, datorită taninului, care ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor. O linguriţă cu coajă se pune în 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac tamponări locale cu acest ceai. Un efect deosebit în vindecarea herpesului îl are roinița. Extern, se folosesc comprese cu ceai de roiniță obținut din două lingurițe cu plantă mărunțită, care se pun în 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Pentru a reduce severitatea durerilor, se folosește cremă de roiniță, care se aplică pe locul afectat de cinci-șase ori pe zi.

SFAT. Pentru a vă feri de contractarea herpesului, nu atingeţi regiunea cu erupţie herpetică.

Persoanele care au herpes trebuie să urmeze un regim alimentar uşor, format din lactate, cartofi, mere, verdeţuri, salate cu ulei de măsline, drojdie de bere, ficat, peşte

Evitaţi contactele sexuale neprotejate cu persoane pe care nu le cunoaşteţi sau care au avut vreodată herpes genital