Main menu

header

536 11 1de Elena Şerban

Scăpaţi de cancer de piele, de hipertensiune arterială sau de artrită cu ulei de seminţe de susan. Acestea sunt doar câteva dintre afecţiunile ce pot fi tratate şi uneori chiar eliminate cu un leac la îndemâna oricui.

Conţine proteine de calitate foarte bună

Nici nu e de mirare, de vreme ce beneficiile terapeutice ale seminţelor de susan erau cunoscute încă din Evul Mediu. De altfel, din acest motiv, se spune că 100 g seminţe de susan se puteau obţine la schimb cu 100 g aur. Aceşti grăunţi mici conţin proteine de calitate foarte bună, dar şi magneziu şi alţi nutrienţi, lucru care face să fie de mare ajutor în prevenirea diabetului. De asemenea, persoanele care au probleme cu hipertensiunea arterială trebuie să ştie că aceste seminţe ajută la scăderea ei. Nici pacienţii cu colesterol rău mare nu trebuie să ocolească seminţele de susan, deoarece, dacă sunt consumate frecvent, ele scad colesterolul rău din sânge. În plus, ajută la îmbunătăţirea digestiei. Un alt avantaj al consumului de seminţe de susan este zincul pe care îl conţin. Acesta are calitatea de a ameliora producerea de colagen, ceea ce îi conferă pielii mai multă elasticitate. Din acelaşi motiv, ţesuturile vătămate din diferite motive se refac cu mai mare uşurinţă.

Previne leziunile aterosclerotice

Dacă este utilizat frecvent, uleiul de seminţe de susan contribuie la reducerea riscului de cancer de piele. Motivul îl constituie cantităţile mari de acid fitic, magneziu sau fitosteroli pe care le conţine acest miraculos ulei. Un alt antioxidant conţinut de seminţele de susan şi care are efecte benefice asupra sănătăţii oamenilor este sesamolul. Acesta ajută inima, pentru că previne leziunile aterosclerotice.

Seminţele reduc pofta de dulciuri

Bogat în estrogen, uleiul de susan le poate ajuta pe doamnele sau pe domnişoarele care-şi doresc sâni mai mari. Tot ce trebuie să facă este să îşi ungă sânii cu acest ulei-minune şi să mănânce zilnic seminţe de susan. Acestea pot fi presărate, pur şi simplu, într-o salată. De asemenea, conţinutul de mangan din seminţele de susan accelerează arderea grăsimilor, prevenind îngrăşarea şi reducând pofta de dulciuri a celui care le consumă.