Main menu

header

533 11 2de Carmen Ciripoiu

Cunoscută încă din Antichitate și folosită în întreaga lume pentru tratarea diverselor probleme psihice sau fizice, obligeana poate fi considerată pe drept cuvânt drept un adevărat tezaur pentru sănătate.

Eficace în tratarea cancerului

Obligeana se numără printre plantele care și-au arătat eficacitatea în tratarea cancerului. Specialiștii spun că cele mai bune rezultate s-au obținut în cazul cancerelor localizate atât la colon, cât și la ficat, pancreas, uter, plămâni sau sân. În acest caz, medicina naturistă recomandă infuzia sau maceratul la rece, o cană în fiecare dimineață, pe stomacul gol, și seara, înainte de culcare. Tratamentul durează trei luni. După o lună de pauză, cura se poate relua. În cazul cancerului o eficiență deosebită o are și tinctura de obligeană, 30 de picături de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese.

Vindecă anorexiile

În bolile aparatului digestiv, obligeana este considerată regina plantelor tămăduitoare. Planta tratează cu succes gastritele hiperacide, acute sau cronice, ulcerul, pancreatita și chiar digestia dificilă. Se consumă 100 ml macerat la rece cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Tratamentul ajută și la digestia dificilă, efectul său depășind acțiunea laxativelor clasice. În cazul colicilor abdominale, colitelor, enterocolitelor, colecistitelor sau acumulărilor de gaze în stomac se recomandă tinctura de obligeană, 30 de picături, de trei ori pe zi, înainte de mese. Tratamentul durează trei săptămâni. Obligeana ajută foarte mult și în vindecarea anorexiilor pe sistem nervos. Se iau 10-20 de picături de tinctură sau un vârf de cuțit cu pulbere înainte de fiecare masă.

Alungă insomniile

Contra insomniei cronice este eficientă o cană cu infuzie de obligeană luată seara, înainte de culcare. La migrene, ameţeli şi dureri de cap, apărute pe fondul unei stări de stres, se iau două linguriţe cu pulbere pe zi. Extern, se aplică pe frunte și pe ceafă cataplasme cu pastă de obligeană.

SFAT. Pentru stimularea creşterii părului se fac frecţii cu ulei de obligeană.