Main menu

header

533 11 1de Raluca Grințescu

Durerea de spate poate apărea din cauza unor traumatisme, a unor infecții, tumori sau a poziției nepotrivite. Când treceți printr-o perioadă tensionată, mușchii se contractă, iar durerea de spate este foarte mare. Insomnia sau lipsa somnului poate, de asemenea, să contribuie la apariția unei astfel de probleme. Când durerile de spate durează mai mult de două-trei zile, puteți încerca un truc care le atenuează imediat.

Se foloseşte sub formă de cremă

Veți avea nevoie de: 150 ml ulei de cocos, 20 g boia de ardei iute, 20 g praf de ghimbir. Mod de preparare: Procedeul este destul de simplu. Nu trebuie decât să combinați cele trei ingrediente, până când veți obţine un amestec omogen. După ce ați amestecat bine, aplicați această cremă direct pe zona afectată, masând uşor. Rugați pe cineva să vă facă masajul, există posibilitatea să nu ajungeți singuri la zona dureroasă. Masajul trebuie efectuat până când crema intră bine în piele. După ce a intrat în piele, îmbrăcați-vă un pic mai gros, pentru a transpira.

Ingrediente miraculoase

Această cremă este extrem de eficientă în tratamentul durerilor de spate, întrucât are în compoziţie ingrediente superputernice cum ar fi:

  • Capsaicina - ce se regăseşte în ardei, are puternice proprietăţi antiinflamatoare şi calmante. Ea poate fi utilizată în scop terapeutic, având puterea de a ameliora durerile de spate, musculare şi articulare;
  • Ghimbirul conţine vitamine precum retinol, vitaminele B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar şi minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu şi zinc. Acesta este un bun calmant al durerilor şi inflamațiilor, având o acţiune imediată;
  • Uleiul din nucă de cocos este considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii când vine vorba despre tratarea durerilor de spate. Acesta conţine o abundenţă de grăsimi, cunoscute sub numele de lanţ de mijloc de acizi graşi, cu proprietăţi de vindecare puternice.