Main menu

header

532 8 2de Raluca Grințescu

Organismul uman este în permanentă transformare, iar celulele, în cursul vieții lor, se reînnoiesc, schimbând atomi și molecule. Atunci când organismul semnalează niște simptome neobișnuite în viața de zi cu zi, precum amețeala, este cazul să acordați mai multă atenție echilibrului interior.

Lipsă de vitamine

Amețeala are mai multe cauze și poate semnala boli destul de grave. Dacă amețeala nu persistă decât pe durată scurtă, de câteva zile, înseamnă că organismul dumneavoastră trece prin anumite schimbări, cum sunt schimbările de temperatură, dar poate semnifica și oboseală sau lipsă de vitamine din cauza menstruației sau chiar deshidratare. Oricum ar fi, amețeala nu trebuie tratată cu superficialitate, trebuie să fiți atenți cât de des vi se întâmplă și dacă se agravează stările să consultați medicul. Așadar, iată câteva remedii naturiste pentru amețeală.

Oțet de mere

Oțetul de mere, mai ales cel preparat în casă, este un excelent remediu pentru amețeală. Se pune puțin oțet într-o cană și peste se toarnă o cantitate egală de apă. Dacă aveți în casă miere, puneți peste acest amestec, iar amețeala va dispărea. Oțetul este bogat în enzime și în aminoacizi care refac echilibrul organismului, iar mierea vă va da doza de zahăr de care aveți nevoie atunci când sunteți amețiți.

Ceaiuri și condimente

Ca şi ceaiuri puteți folosi ceaiurile de agrișe, de mentă și de salvie. Bogate în potasiu și în vitamina C, aceste ceaiuri vă pot restabili starea de bine. Următoarele condimente sunt excelente remedii pentru amețeală, mai ales dacă le combinați în suc de lămâie cu miere, rozmarin, coriandru, scorțișoară și chili. Chili se prepară într-o cană cu apă caldă și se bea încet, stimulând circulația sangvină și ajutând la oxigenarea creierului.

Beți multă apă!

Amețeala poate fi și semn de deshidratare. Sunt multe studii care au arătat că migrenele și durerile de cap pot fi tratate foarte simplu prin hidratarea creierului cu apă. Creierul, precum și corpul uman, funcționează cu apă, aproximativ 75% din organismul nostru este apă, iar deshidratarea poate avea consecințe foarte grave, începând cu amețeala. Creierul este format în proporție de 80% din apă și din sare. Este recomandat să beți cât de multă apă vreţi. Dacă nu vă hidratați corespunzător, nu uitați de paharele cu apă băute pe stomacul gol, unul înainte de fiecare masă și unul înainte cu una-două ore de culcare. Deci un remediu naturist foarte bun pentru amețeală este apa în combinație cu sarea, 1-2 g sare într-un litru de apă va face ca amețeala și durerile de cap să dispară.

Deși este cunoscut faptul că trebuie să beți doi litri de apă pe zi, cel mai bine pentru o bună funcționare a organismului este să consumaţi zilnic patru-cinci litri de apă!