Main menu

header

527 10 1de Carmen Ciripoiu

Din cauza localizării lor, organele genitale masculine sunt predispuse riscului apariției unei diversificate patologii atât de origine infecțioasă, cât în special traumatică. Despre cum să vă tratați în cazul bolilor genitale bărbătești vă spune Dan Spătariu (medalion), doctor în medicină, practicant ayurveda.

„Amestecul din pulbere de salvie, muguri de plop și gălbenele înlătură candidoza”

- Foarte puțini bărbați sunt scutiți de neplăcerea aflării unui diagnostic nefavorabil atunci când se îmbolnăvesc de o boală genitală. Ce îi determină pe domni să ceară ajutor doar când situația este cu adevărat gravă?

- Bolile bărbătești sunt, de regulă, greu de depistat, iar procedura nu e tocmai una plăcută, ba chiar dureroasă. În general, bărbații merg pe o idee greșită: dacă au iubita sau soția sănătoasă nu au motive să meargă la un specialist. În altă ordine de idei, bărbații sunt mult mai inhibați decât femeile din punct de vedere sexual, chiar dacă nu o arată, iar o femeie este educată din copilărie, încă de la prima menstruație. Bărbatul nu are încă un cult al respectului față de femeie. De fapt, e vorba despre adevărata iubire. Te duci la un specialist și îl protejezi pe celălalt.

- Care sunt cauzele care duc la apariția candidozei la bărbați? Stresul, dieta deficitară și oboseala au un rol important, prin afectarea microbiologiei, pH-ului și a sistemului imunitar?

- Există trei niveluri de abordare: fizic, psihomental și spiritual. În plan fizic, dieta deficitară, bazată pe carbohidrați sau pe alimente acidifiante cum ar fi carnea, lactatele, pastele făinoase, este cauza de bază incriminată în această patologie. De aceea, se indică o alimentație bazată preponderent pe legume și pe verdețuri (negătite), pe fructe și cereale. O rețetă pentru candidoza genitală ar fi un amestec din pulbere din salvie, muguri de plop, gălbenele și ciuboțica-cucului, proporționate în părți egale, luate sublingual înainte de masă, de patru ori pe zi. Din punct de vedere psihomental, stresul care implică elementele apă și foc cauzează candida. În cazul elementului apă, profilul emoțional al pacienților se regăsește mai ales la persoane cu o clară afinitate spre a retrăi comparativ trecutul, iar în cazul tipologiei de foc se întâlnesc persoane hiperactive, care își trăiesc viața contracronometru, cu tendințe spre dominare și agresivitate. În cazul candidei, principala cauză psihomentală este un sentiment de murdărire pe care unul sau ambii parteneri îl au în momentul actului sexual, fiind inoculat mai mult sau mai puțin conștient în timpul pubertății, prin falsa credință că sexualitatea este un păcat. În plan spiritual este vorba despre o viziune complexă și completă asupra erotismului, în care cei doi iubiți văd în sexualitate nu doar un mijloc de satisfacere a plăcerii, ci mai ales un mijloc de transformare a cuplului.

„Regretele duc la adenomul de prostată”

527 10 2- Adenomul de prostată se spune că este cea mai frecventă dintre tumorile benigne la bărbați. Ce tratamente ne oferă natura pentru a stopa această maladie?

- Adenomul de prostată este o patologie care, din punct de vedere energetic, este o combinație între elementele apă și pământ, pacienții având un profil psihologic marcat de nostalgie, regrete, amintiri, inactivitate și chiar depresie. Se urmărește un efect farmaco-dinamic, decongestiv, antiinflamator, diuretic, astringent, regenerator tisular. Aceste condiții sunt întrunite de următorul amestec de plante (ghimpe, pufuliță, urzică moartă albă, traista-ciobanului, colții-babei), făcute pulberi în părți egale și administrate de patru ori pe zi, sublingual, cu jumătate de oră înainte de mesele principale și o dată seara, înainte de culcare. Pe cât posibil, dozele ar trebui repartizate la un interval de șase ore.

- Potrivit studiilor, aproximativ 20% dintre bărbați suferă de varicocel. Ne arată plantele cât de benefice sunt pentru a vindeca boala?

- Etiologia varicocelului este multifactorială, iar staza venoasă cronică ocupă un loc central. În primă fază, trebuie îndepărtați factorii de risc, și anume: statul în picioare, efortul fizic exagerat, ridicarea unor greutăți din poziții inadecvate. De asemenea, sunt recomandate plante cu efect antiinflamator cu tropism pentru zona genitală masculină, precum și exerciții de yoga (în special posturi inverse), care inversează fluxul sangvin de la nivelul varicocelului, însă acestea trebuie realizate sub o ghidare competentă. Un amestec foarte eficient de plante se face din salvie, păpădie, gălbenele, răchitan, fructe de coacăz, castan. Rețeta și administrarea se vor face în aceleași condiții pe care le-am menționat anterior.

„Bărbații ar trebui să evite un număr mare de ejaculări în timpul vieții”

- Se spune că, odată ce o persoană a fost infectată cu virusul herpesului genital, misiunea sistemului imunitar de a-l distruge este foarte grea. Ce metode folosiți pentru a vindeca pacienții?

- Se folosesc plantele cu efect antiherpetic și cele imunostimulatoare. Se recomandă un amestec din pulbere de dracila (30 g), brusture (50 g), năpraznic (20 g), cătină (50 g), coacăze (30 g), măceșe (20 g), afine (20 g), sunătoare (30 g), cuișoare (10 g), scorțișoară (20 g). Se administrează cum am precizat mai înainte.

- Experții spun că numărul în creștere a cancerului de penis are legătură cu schimbările în comportamentul sexual. Ce trebuie să facă un bărbat să nu ajungă în această situație?

- În corpul bărbatului, penisul este simbolul masculinității și virilității. În societatea modernă, declinul virilității masculine face ca la nivelul penisului energia Yang (masculină, emisivă) să scadă foarte mult, iar excesul de energie Yin (feminină, receptivă) este unul dintre factorii determinanți din punct de vedere energetic care produc cancerul. Bărbații ar trebui să evite un număr mare de ejaculări în timpul vieții lor sexuale prin învățarea și practicarea continenței sexuale, care mărește foarte mult energia Yang la nivelul penisului și al organelor genitale masculine, în general, reducând incidența bolilor de acest gen.

- Unde vă pot găsi persoanele care au nevoie de dumneavoastră?

- Mă pot contacta fie la numărul de telefon 0740.151.831, fie intrând pe site-ul esculap-nature.ro sau prin e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

„În cadrul cabinetului pe care îl coordonez, aplic cu succes elemente de yogaterapie“

„Susțin cu încredere teoria doctorului Geerd Hamer (Noua medicină germanică), potrivit căreia originea bolilor este la nivelul conflictelor emoționale, care adesea vin chiar din copilărie“

Prezervativul, remediul cel mai simplu pentru prevenirea bolilor sexuale

- Cât de periculoase pot fi bolile cu transmitere sexuală pentru domni? Pot duce la complicații grave? Ce remedii se potrivesc în acest caz?

- Există boli cu transmitere sexuală care pot duce la complicații grave și chiar mortale, dintre care amintim sterilitate, infertilitate, SIDA, hepatita virală C, sifilis, chlamydia etc. Primul remediu este o profilaxie adecvată, ce constă în folosirea prezervativului atunci când cei doi iubiți nu se cunosc suficient de bine și există riscul unei contaminări.