Main menu

header

523 8 1de Daniel Alexandrescu

Wakame este un tip de algă care se găseşte în Japonia şi are un gust asemănător cu cel al spanacului. Algele maro Wakame se găsesc în varianta uscată şi pot fi hidratate dacă le lăsați în apă pentru câteva minute.

Au proprietăţi antioxidante puternice

Timp de mai multe secole, în medicina orientală, algele Wakame au fost un simbol al alimentaţiei sănătoase, pentru că purifică sângele, protejează intestinele, pielea şi părul. Sunt bogate în calciu, în tiamină, în niacină şi în vitamina B12. Algele sunt alimente foarte sănătoase, cu proprietăţi antioxidante puternice, care accelerează arderea grăsimilor, vă oferă energie şi reduc efectele hiperplaziei. În Coreea, algele Wakame sunt consumate de proaspetele mămici, pentru aportul de substanţe nutritive necesare pe care acestea le-au pierdut în timpul sarcinii. În Japonia, locuitorii din Okinawa consumă cantităţi mari de alge marine. Rata cancerului este foarte scăzută în acea zonă, iar speranţa de viaţă este mai mare decât cea a altor prefecturi din Japonia.

Vă apără de afecțiunile inimii

Algele Wakame au o valoare nutritivă mare, fiind extrem de sărace în calorii şi în grăsimi. O porţie de alge Wakame conţine doar cinci calorii şi chiar vă ajută să ardeți grăsimile. Ele vă mai apără şi de afecţiunile inimii, de diabet, de cheaguri de sânge şi de obezitate. Consumate în mod regulat, vă vor feri de hipertensiune, de infecţii virale, de tumori şi de inflamaţii şi vă vor întări sistemul imunitar. Algele Wakame pot fi folosite ca ingrediente pentru supa miso. Au şi un efect diuretic şi previn balonarea. Aceste alge conţin calciu şi magneziu, care împiedică apariţia osteoporozei, cât şi multe oligoelemente.

ATENŢIE! Algele Wakame sunt şi una dintre puţinele surse de vitamina B12 de origine vegetală existente.

Idee de rețetă

Ingrediente: 2 linguri cu alge Wakame uscate, 1/4 cană cu linte maro sau verde, 1 morcov sau 1 păstârnac, 1 ţelină mică, 1 ceapă mică, sare de mare, rozmarin sau cimbru, 2 şi 1/2 căni cu apă. Mod de preparare: spălați lintea, tăiați legumele şi aşezați toate ingredientele în straturi într-un recipient pentru gătit uns cu ulei. Adăugați apa, fierbeți, apoi băgați la cuptor, la 190 de grade Celsius, pentru o oră. Puteți adăuga, dacă doriți, usturoi sau ghimbir proaspăt.