Main menu

header

513 6 1de Carmen Ciripoiu

Constipație? Diaree? Dureri abdominale? Mâncărimi în zona anală? E clar. V-aţi „pricopsit” cu viermi intestinali, o problemă tot mai frecventă la multe persoane. Nu aveţi de ce să vă simțiţi jenați, ci să apelaţi la remediile naturiste, care vă scapă cu repeziciune de această pacoste.

Usturoi fiert în lapte

Toți suferim măcar o dată în viață din cauza viermilor intestinali. Aceștia ajung în sistemul digestiv prin consumul de alimente contaminate (carne contaminată, insuficient preparată termic), de legume nespălate, de apă contaminată sau chiar din simplul contact cu animalele. Ce e de făcut? Când dușmanul este giardia, cimbrul vă vine în ajutor. Datorită proprietăților sale antibacteriene, acesta stimulează digestia și creează astfel un mediu neplăcut de paraziții intestinali. Se consumă sub formă de ceai sau se poate urma un tratament cu ulei volatil de cimbru, care are proprietatea de a împiedica reproducerea paraziţilor. La fel de eficient în lupta cu giardia este și pelinul. Tratamentul constă în băi externe de şezut, în fiecare seară, cu infuzie de pelin. Și tot pentru a scăpa de giardia sunt eficiente cuișoarele și semințele de in. Se amestecă zece părți semințe de in măcinate cu o parte cuișoare măcinate. Se consumă 25 de grame în fiecare zi, timp de o lună, trei zile consecutiv, cu trei zile pauză. Pulberea se poate pune și în salate.

Florile de vetrice alungă tenia și limbricii

Niciun parazit intestinal nu rămâne nepedepsit, chiar dacă tenia sau limbricii vă dau de furcă. Pentru a stârpi pentru totdeauna tenia, apelați la flori de vetrice, la semințe de dovleac și la scoarță de crușin, râșnite foarte bine. O lingură din acest amestec se fierbe în 200 ml apă, timp de câteva minute, apoi se consumă 200 ml, de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare. Tratamentul durează cinci zile. Și tot tenia este distrusă cu tinctură de pelin. Se macerează patru linguri cu plantă în 500 ml alcool, timp de zece zile. În primele două zile se consumă o lingură dizolvată în puțină apă, înainte de culcare, iar în următoarele zile se iau două linguri cu acest preparat. Se continuă aceeași schemă timp de șapte zile, doza mărindu-se până la șapte linguri. Pelinul, în amestec cu flori de mușețel și cu vetrice, este foarte bun în lupta cu limbricii. Seara se opăresc două linguri cu acest amestec în 500 ml apă, iar dimineața se strecoară și se bea ceaiul. Un remediu foarte bun pentru limbrici este cel pe bază de lămâi. O lingură cu semințe pisate de lămâie se consumă dimineața, pe nemâncate, timp de cinci zile. Se face apoi pauză trei zile și se repetă.

Semințe de dovleac

513 6 2Dacă vorbim despre oxiuri, atunci inamicul viermilor intestinali este usturoiul. Se curăţă două-trei căpăţâni de usturoi, se taie felii şi se pun la fiert într-un ibric cu lapte. Când începe să fiarbă, se opreşte focul şi se lasă acoperit până dimineaţa, când se strecoară amestecul. Preparatul se consumă dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. Crude, sub formă de capsule sau de ulei, semințele de dovleac sunt renumite în lupta cu oxiurii. La fel de utilă este și pasta preparată din 300 g seminţe de dovleac pisate şi amestecate cu 50 ml apă plată şi două linguriţe cu miere, până se obţine o consistenţă cremoasă. Preparatul se consumă fracționat, dimineaţa pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejun.

Tratamente pentru copii

Pentru că la copii aciditatea gastrică este mult mai redusă ca la adulți, paraziții intestinali își pot face simțită prezența chiar de două-trei ori pe an. Cel mai bun ceai este cel obținut din mușețel, din vetrice, din pelin, din crușin și din țintaură. O lingură cu acest amestec se adaugă peste 500 ml apă clocotită, apoi se fierbe cinci minute la foc mic. Tratamentul durează două săptămâni. Copiii între 1 și 3 ani trebuie să consume o lingură, cei între 3 și 7 ani - 30-50 ml, copiii de 10 ani, câte 75 ml, iar cei de peste 14 ani - 100 ml. Atenție! Nu trebuie depășită doza!

PONT. Zeama de varză acră pune pe fugă paraziții intestinali.

Din timpuri străvechi, bunicile le dădeau copiilor dimineaţa, pe nemâncate, câteva vişine pentru profilaxie Pentru a preveni reapariția paraziților intestinali, se recomandă consumul sucului de aloe vera înainte de mese

Lavanda, o plantă puternică

513 6 3Din vechime, se știe că una dintre cele mai bune plante cu proprietăți vermifuge este lavanda. Se recomandă consumul uleiului de lavandă, cinci picături combinate cu miere, luate de două ori pe zi. Tratamentul durează zece zile, apoi urmează alte zece zile de pauză. Calități antiinfecțioase și de eliminare a paraziților intestinali le are și sucul de ceapă. Pentru că este foarte puternic, acesta se administrează în doze mici, 50 ml pe zi, în combinație cu miere sau cu suc de morcov.