Main menu

header

513 10 2de Raluca Grințescu

Harpagophytum (gheara-diavolului) este o plantă originară din Africa de Sud, ce creşte pe terenuri nisipoase şi foarte aride. Denumirea ştiinţifică a plantei provine din grecescul „harpagos”, care înseamnă „cârlig” şi care exprimă forma fructului  lemnos. Este folosită din vechi timpuri pentru efectele ei terapeutice uimitoare.

Ia durerea cu mâna

Despre această plantă se spune că diminuează atât durerile osoase, cât şi pe cele musculare - fiind ideală pentru persoanele care suferă de reumatism, osteoartrite şi alte afecţiuni articulare -, dar şi durerile cauzate de fracturi. Aveți dureri de spate provocate de anumite afecţiuni precum sciatică şi spondiloză? Un tratament intern cu gheara-diavolului va elimina treptat durerea şi inflamațiile de la nivelul coloanei vertebrale. Durerile vor scădea nu numai în intensitate, dar veți observa şi o frecvenţă redusă a crizelor. Nu numai durerile osoase sau musculare sunt diminuate cu ajutorul acestei plante, ci şi cele de cap, de dinţi, de stomac şi menstruale. Fie beți ceai din rădăcina plantei, fie achiziţionați capsule, unguent, gel sau tinctură. Dacă suportați gustul amar, încercați întâi ceaiul.

Are proprietăţi antiinflamatoare

Alături de proprietăţile analgezice sunt şi cele antiinflamatoare. Lăsând la o parte beneficiile pe care le aduce sistemului osos, Harpagophytum are efecte pozitive şi asupra persoanelor care suferă de acnee şi de alte alergii ale pielii. Una dintre cel mai de temut afecţiuni ale organismului - cancerul - poate fi prevenită şi tratată cu ajutorul acestui remediu naturist valoros. Se pare că vracii africani o foloseau în tratarea tumorilor maligne, iar rezultatele au fost uimitoare. Însă persoanele care sufereau de această afecţiune au urmat şi o alimentaţie sănătoasă, pe lângă tratamentul cu remedii naturiste. Constipaţie sau balonare? Uitați de aceste probleme! Administrată intern, această plantă creşte cantitatea de sucuri gastrice, favorizând digestia. Remediul ar trebui administrat cu 15-20 de minute înainte de mesele principale.

Alternativă naturală a medicamentelor pentru răceală

Atât răceala sau gripa, cât şi infecţiile respiratorii pot fi învinse cu uşurinţă de această plantă. Ea reduce febra, vă oferă o stare de bine şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar, grăbind procesul de vindecare.

Utilă în tahicardie

Harpagophytum oferă avantaje celor care suferă de hipertensiune arterială, este eficientă în tahicardie, poate fi utilizată ca adjuvant în tratamentul diabetului, vindecă infecţiile renale şi are efect antiinflamator asupra vezicii biliare. Surpriza vine însă de la acţiunile ei: reduce nevoia de tutun şi curăță organismul de substanţele cancerigene.

În medicina tradiţională africană, planta se folosea pentru tratarea unei game largi de afecţiuni, cum ar fi: malaria, febra, indigestia şi bolile reumatice