Main menu

header

508 10 2de Raluca Grințescu

Toată lumea a auzit despre acupunctură şi despre efectele ei uimitoare. Acasă, ea poate fi însă înlocuită (mai ales când tratamentele medicamentoase sunt contraindicate) prin aplicarea de seminţe pe punctele reflexoterapeutice. Pentru fixarea precisă a seminţelor, acestea se aplică pe o bandă adezivă, care apoi se aşază pe punctele respective, iar deasupra se mai lipeşte o bucată de bandă.

Scăderea zahărului din sânge

Pentru scăderea nivelului de zahăr în sânge se aplică pe talpă, pe marginea osului calcanean, trei seminţe de porumb, orientate cu vârful spre degete.

Vindecarea pneumoniei

Pentru vindecarea pneumoniei, înainte de culcare se acoperă cu seminţe de pară zonele de sub degetul mare, pe talpă şi pe palmă.

Gastrită

În caz de gastrită, se aplică pe a treia falangă a degetului arătător o sămânţă de dovleac sau de bostan şi se lasă opt-zece ore pe zi, timp de 10-12 zile.

Migrene

Durerile de cap provocate de migrenă se diminuează dacă timp de câteva minute masaţi punctul care se află lângă unghia degetului mare spre degetul arătător cu un bob de hrişcă sau cu o sămânţă de ridiche.

Pleurită, emfizem pulmonar

Pentru eliminarea mai uşoară a secrețiilor, se lipesc șase seminţe mari de palmă, pe pernuţa de la baza degetului mare.

Enurezis

În caz de incontinenţă urinară (enurezis), timp de șapte zile, se aplică două seminţe de struguri la baza degetelor mijlociu şi inelar, cu vârfurile orientate în exterior.

Menstruație abundentă

În caz de hemoragie uterină şi de menstruaţie abundentă, se aplică, pentru trei-patru ore, câte trei boabe de piper la baza degetelor inelar şi mijlociu.

Pielofrenită

Pentru pielonefrită, se aplică pe laba piciorului, înainte de culcare, câte două boabe de fasole neagră, pe partea proeminentă, pe punctele dureroase.

Angină pectorală, palpitaţii, ischemie miocardică

Cinci seminţe de călin sau de lobodă se lipesc pe pulpa degetului mare câte trei-patru ore zilnic şi se apasă periodic.

Cistită

O sămânţă de hrişcă se fixează la baza degetelor mijlociu şi inelar (între ele).

Consumate crude, sunt adevărate remedii naturiste

Statisticile spun că românii ronţăie mai multe seminţe decât americanii, consideraţi cei mai mari consumatori de popcorn. Ne plac seminţele, mai ales cele de floarea-soarelui şi de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau când vrem să ne lăsăm de fumat. Seminţele legumelor şi fructelor şi-au găsit o întrebuinţare la români mult mai valoroasă: leac pentru diferite afecţiuni. Seminţele făceau parte din reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară, iar azi sunt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, semințele au efectul cel mai puternic.