Main menu

header

507 10 1de Raluca Grințescu

Uleiul de Emu sau grăsimea animală topită provenită de la aceste păsări, care fac parte din familia struţului şi reprezintă un simbol al Australiei, este foarte apreciat în medicină pentru proprietăţile terapeutice extraordinare. Acest produs natural are efecte medicinale antiinflamatorii, calmante şi vindecătoare pentru afecţiunile de la nivelul pielii, pentru contuzii, arsuri solare sau răni de alt tip.

Se obţine în urma unui proces unic şi destul de complicat

Proprietăţile curative ale uleiului de Emu au fost dovedite deja de oamenii de ştiinţă în domeniul sănătăţii şi apreciate de foarte mult timp de populaţia nativă din Australia. Acest preparat a fost folosit de mii de ani de vindecătorii aborigeni în diferite tratamente ce ţin de medicina tradiţională. Grăsimea de la pasărea Emu este folosită la obţinerea uleiului, dar şi la alte produse care sunt comestibile, precum conservele de carne. Uleiul de Emu se obţine în urma unui proces unic şi destul de complicat de transformare a grăsimii extrase de la această pasăre, iar aspectul lui este sub forma unui lichid incolor şi inodor, compact şi de puritate ridicată. Proprietăţile vindecătoare ale acestui ulei se datorează acizilor graşi (palmitic, oleic, miristic, palmitoleic, gama-linolenic, stearic şi linoleic). Acidul linoleic, acidul oleic şi acidul linolenic sunt importanţi pentru sănătate, deoarece au proprietăţi antiinflamatorii şi de ameliorare a simptomelor bolilor de piele. Uleiul este totodată un bun remediu în tratamentul hemoroizilor, artritei, rănilor chirurgicale, entorselor, durerilor musculare şi articulare, rozaceei, cicatricelor, psoriazisului, unghiilor încarnate, uscăciunii vaginale, vergeturilor, căderii părului etc.

Ameliorează senzaţia de mâncărime

Uleiul de Emu se poate folosi în scop medicinal, dar şi cosmetic, iar dacă este de calitate superioară se absoarbe uşor în piele, este emolient, calmant şi cicatrizant. Persoanele care suferă de iritaţii provocate de arsuri solare pot folosi acest produs natural, deoarece ameliorează simptomele de durere provocate de această afecţiune sau de alt tip de arsuri. Are efect benefic vindecător în cazuri de muşcături de insecte, iritaţii, întinderi musculare, răni, eczeme etc. Prin folosirea lui sub formă de unguent se reduc inflamațiile, se alină durerile, se ameliorează senzaţia de mâncărime şi de uscare. Uleiul este un bun remediu împotriva cearcănelor, ridurilor, tenului uscat, îmbătrânit şi deshidratat. Are capacitatea de a reduce mâncărimile şi durerea de la nivelul pielii, de a catifela şi a hidrata tenul, de a trata bolile de piele (eczeme, acnee, petele de culoare închisă), de a îmbunătăţi aspectul feței (ten uscat, ofilit, obosit, ars de soare). Pătrunde rapid în straturile pielii, ameliorează simptomele produse de acţiunea mediului înconjurător, stimulează sinteza de elastină şi de colagen, regenerează ţesuturile pielii, oferă un aspect de fermitate, elasticitate şi întinerire a tenului.

Uleiul de Emu este 100% natural şi reprezintă o bună sursă de acizi graşi Omega 3, Omega 6, Omega 9