Main menu

header

506 8 1de Dana Purgaru

Ceaiul negru poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian cu până la 31%, datorită unor compuşi chimici antioxidanţi numiți flavonoide. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat pe durata a trei decenii la Universitatea East Anglia din Marea Britanie.

Bogat în antioxidanți

Oamenii de știință au studiat dietele a 171.940 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani, şi au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, care se găsesc în vin roşu, în mere şi în citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Și sucul de citrice este recomandat

Astfel, pentru femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%. „Principalele surse de flavonoide includ ceaiul negru şi citricele, care pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care ne sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ceea ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian”, a declarat cercetătorul-şef Aedin Cassidy, profesor la Norwich Medical School.

Specialiștii sunt de părere că acești compuși antioxidanți oferă protecţie organismului, îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile.