Main menu

header

502 6 1de Carmen Ciripoiu

Farmacia naturii nu încetează să ne surprindă zi de zi. Cum tratăm respirația urât mirositoare? Ce metode sunt cel mai eficiente pentru a scăpa de hemoroizi, cicatrice sau răceală? Ne ajută leacurile imbatabile din Orientul Îndepărtat.

Miere și scorțișoară pentru infertilitate și impotență

502 6 2De mai multe secole, mierea este unul dintre cele mai bune remedii folosite în Orientul Îndepărtat de bărbații care suferă de impotență. Doar două linguri cu miere luate înainte de culcare rezolvă urgent problema. În ceea ce le privește pe femeile care nu pot rămâne însărcinate, leacul-minune se numește scorțișoară. Tratamentul constă în frecarea cât mai des posibil a gingiilor cu un vârf de cuțit cu scorțișoară pudră, amestecat cu o jumătate de linguriță cu miere. De asemenea, combinația de miere cu scorțișoară pudră ajută și îndepărtează balonarea și durerile de stomac. Eczemele, herpesul și toate tipurile de infecții ale pielii se vindecă prin aplicarea pe părțile afectate a unei combinații de miere și scorțișoară. În caz de halenă, se recomandă în fiecare dimineață gargară cu o linguriță cu miere și scorțișoară pudră, amestecate cu apă fierbinte.

Tămâie pentru varice

Sub formă de unguent, tămâia este un incredibil reparator al pielii, dar în același timp și un leac imbatabil pentru varice, reumatism, artrită sau dureri musculare. Unguentul se prepară astfel: se pun la topit 100 g seu de oaie împreună cu 100 ml ulei de soia, 25 g ceară mărunțită și 0,5 g tămâie pisată. Se amestecă încontinuu, până se obține o pastă omogenă. Preparatul se strecoară și se păstrează în cutii cu capac. În cazul hemoroizilor, artritei, varicelor sau al durerilor musculare, preparatul se aplică în strat subțire. Pentru răni infectate, furuncule și cicatrice, unguentul se utilizează în strat gros și se acoperă cu un plasture. După șase ore, se schimbă pansamentul. Tratamentul este urmat până la vindecarea totală. Ultimele studii realizate de cercetători în mai multe țări ale lumii au scos în evidență faptul că tămâia, remediul natural folosit încă de acum 5.000 de ani, ajută și la reducerea tumorilor intracraniene.

Busuiocul elimină aftele

În primul secol î.Hr., specialistul în științele naturii Plineu a observat că busuiocul ușurează procesul de flatulență, lucru sesizat și de cei din Orientul Îndepărtat, care-l foloseau ca medicament împotriva tusei. Dar planta are și rolul de a înlătura stresul psihic intens și tulburările neurovegetative. În acest caz se țin cure de 20 de zile, timp în care se bea o jumătate de litru de infuzie din busuioc pe zi. Busuiocul este și un foarte bun adjuvant în nevroze și în depresie. Se amestecă, în proporții egale, pulbere de busuioc și de sunătoare, din care se ia o linguriță, de patru ori pe zi. Tratamentul durează opt săptămâni. Se poate relua după alte două săptămâni de pauză. Pentru curățarea danturii și vindecarea aftelor se face gargară cu infuzie de busuioc. De asemenea, uleiul esențial din plantă, adăugat în uleiurile de masaj, tratează durerile musculare, iar un bol cu busuioc așezat pe masă ține departe atât muștele, cât și țânțarii.

Compresele cu zer de brânză proaspătă luptă cu pneumonia

Chiar dacă pneumonia necesită de cele mai multe ori îngrijiri medicale, în fază incipientă, remediile naturiste îi vin de hac. Un leac imbatabil îl constituie compresele calde cu zer de brânză proaspătă de la țară, puse atât pe spatele, cât și pe pieptul bolnavului. Intern, se dă pacientului o lingură cu ulei de măsline, din patru în patru ore. Pentru scăderea febrei se înmoaie ciorapi de lână în oțet, care se pun în picioare, apoi se înfășoară cu alți ciorapi de lână. Operația se repetă când oțetul se usucă. În fiecare dimineață, bolnavul trebuie să consume o jumătate de cană cu apă caldă, în care se pun o linguriță cu sifon și puțină sare. Compresele cu oțet sunt folosite și pentru tratarea amigdalitei. Noaptea, bolnavului i se pun comprese reci cu apă și cu oțet pe picioare.

Fumul alungă răceala

În cazul răcelii la cap, unul dintre cele mai bune tratamente naturiste este tinctura de iod. Se ung tălpile cu tinctură, se pun apoi ciorapi de lână și se țin toată noaptea. Efectul este garantat. Cele mai eficace remedii când nasul curge sunt cele cu... fum. Indiferent dacă se inhalează adânc pe nas frunze de tutun pisate mărunt sau fumul de la cârpe arse, rezultatul este același: nasul nu va mai curge. O altă metodă eficace este inhalarea, timp de două-trei minute, a fumului rezultat de la o felie de pâine pusă pe plită. În plus, seara, înainte de culcare, se face o baie fierbinte la picioare cu sifon, cu sare și cu muștar.

PONT. Consumul de agrișe scade tensiunea arterială, este un excelent stimulent uterin și ajută la întărirea și dezvoltarea sistemului imunitar.

Laptele cu ceapă opreşte gripa

Și tot reţetele miraculoase ale Orientul Îndepărtat spun că vinul de coacăze negre, amestecat cu apă, în proporții egale, face gripa să dispară. Se consumă seara, înainte de culcare, apoi pacientul se învelește bine. Un tratament la fel de eficace este și laptele cu ceapă. La un litru de lapte fierbinte se adaugă o ceapă dată pe răzătoare. După ce acesta a fiert, se pune la cuptor o jumătate de oră. Se consumă o linguriță fierbinte seara, la culcare, și dimineața. Este necesar ca pacientul să stea la pat 24 de ore.

Gargara cu apă de mare uşor încălzită tratează eficient durerile de gât