Main menu

header

501 6 1de Raluca Grințescu

Pentru a scăpa de sete, pentru a vă răcori şi pentru a bea ceva bun, urmați sfaturile de mai jos, oferite de specialiştii nemţi în ziarul „Bild”. Unele dintre băuturile prezentate nu numai că sunt bune la gust, dar vă pot scăpa de foarte multe boli, inclusiv de temutul cancer.

Vinul slăbeşte

Cu un consum moderat de vin slăbiți. De asemenea, vinul previne apariţia aterosclerozei. Cantitatea recomandată este de un pahar pe zi, nu mai mult de un litru pe săptămână. Important: două zile pe săptămână nu se consumă, pentru a nu da dependenţă.

Sucul de rodie stimulează fluxul de sânge

Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sângelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

Berea, pentru oase puternice

Siliciul din bere este necesar în construcţia şi regenerarea oaselor. Când este foarte cald afară se recomandă berea fără alcool. Cantitatea: o sticlă de 0,33 l pe zi.

Sucul de merişor, eficace în infecţiile tractului urinar

Sucul de merişor vă scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub formă de suc, cu puţin zahăr.

Sucul de portocale vă fereşte de atacul de cord

După mesele copioase, un pahar cu suc de portocale proaspăt stoarse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sânge şi favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare cu suc proaspăt stors după fiecare masă.

Sucul de roşii, contra radiaţiilor solare

Licopenul, fitonutrientul care dă roşiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultraviolete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

Ceaiul verde luptă cu cariile dentare

Ceaiul verde conţine polifenoli care stimulează regenerarea celulelor şi a ţesuturilor. Ajută şi împotriva cariilor dentare. Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

Ceaiul negru previne Alzheimerul

Ceaiul negru îmbunătăţeşte fluxul de sânge, previne rigidizarea arterelor, cât și boala Alzheimer. Dar numai fără lapte! Cantitatea sănătoasă: trei-şase căni pe zi.

Chefirul ajută stomacul

Chefirul sprijină funcţia intestinelor și previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic până la o jumătate de litru.

Sucul de morcovi întărește sistemul imunitar

Betacarotenul şi vitamina A din morcov întăresc sistemul imunitar, accelerează bronzul natural, protejează împotriva razelor UV, ajută pielea uscată. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic pe zi.

Cacaua hidratează pielea

Dacă beți cacao regulat, cu siguranţă veți avea pielea pe cât de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat şi cât mai puţin zahăr sau chiar deloc.

Oţetul de mere detoxifiază organismul

Oţetul de mere conţine minerale (magneziu, potasiu, calciu), stimulând metabolismul celor care au probleme cu greutatea. Detoxifiază organismul şi ajută activitatea intestinelor. Cantitatea sănătoasă: o lingură cu oţet de mere în fiecare zi, diluat într-un pahar mare cu apă.

Cafeaua protejează împotriva accidentelor vasculare

Cofeina inhibă lipirea trombocitelor din organism, acestea fiind foarte importante atunci când este vorba despre un accident vascular. Se recomandă una-două căni pe zi dacă medicul nu vă interzice consumul de cafea.

Apa de ghimbir „îneacă” simptomele de greaţă

Apa de ghimbir conţine betacaroten, calciu, fier, zinc şi uleiuri preţioase. Stimulează circulaţia, ajută la ameliorarea durerilor, diminuează efectul de greaţă, ajută împotriva indigestiei. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare pe zi.

Sucul de nucă de cocos păstrează echilibrul corpului

Sucul de nucă de cocos nu are calorii şi ajută organismul să păstreze un echilibru acido-bazic, reducând acidul uric și detoxificând organismul. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare pe zi.

Sucul de cătină tonifică nervii

Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier şi mangan, blocând efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, câte două linguriţe cu suc de cătină dizolvate într-un pahar mic cu apă.

Băutura din grâu fermentat, aliatul intestinelor

Băutura din grâu fermentat este plină de minerale, fibre, vitamine şi enzime. Întăreşte intestinele, ajută sistemul imunitar, îmbunătăţeşte rezultatele testelor de sânge şi este bună pentru piele. Conţine doar cinci calorii pe litru. Cantitatea sănătoasă: unu-trei pahare mici pe zi.

Apa întăreşte inima

Apa ajută la problemele renale şi urinare, în ceea ce priveşte indigestia, aciditatea, întăreşte inima, ajută circulaţia şi memoria. Cantitatea sănătoasă: un pahar cu apă pe oră, aproximativ 1,5-2 litri pe tot parcursul zilei.

Băuturile carbogazoase, cocteilurile din fructe sau energizantele se numără printre sucurile cel mai nocive pentru sănătate