Main menu

header

501 10 1de Diana Tudor

Genunchiul este predispus la numeroase boli care pot afecta calitatea cartilajului articular din cauză că acesta trebuie să suporte bună parte din greutatea corpului. Artroza, artrita şi coxartoza sunt afecţiuni cronice ale articulaţiei, caracterizate prin deteriorarea cartilajului articular şi apariţia unor formaţiuni osoase anormale.

Urzica vă vine în ajutor

Farmacia verde are numeroase reţete care pot ajuta în cazul bolilor amintite anterior. Atenţie! Îndrumările următoare sunt valabile în cazul inflamaţiilor articulare, deformărilor şi fenomenelor de uzură ale articulaţiilor. În urma aplicării tratamentelor naturiste, veţi observa cum durerile încep să dispară, deformările se vindecă, iar dacă înainte mergeaţi în baston, de acum veţi avea posibilitatea să mergeţi din nou pe propriile picioare, fără ajutor. Preparaţi şi beţi câte o cană cu ceai de coada-calului dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, şi seara, cu jumătate de oră înainte de cină. În timpul zilei este recomandat să consumaţi patru ceşti cu ceai de urzică, ce a fost amestecat în prealabil cu o lingură cu bitter suedez.

Compresele cu bitter suedez refac articulaţiile

Compresele şi-au dovedit eficienţa în cazul alinării durerilor articulaţiilor. Acoperiţi genunchiul problematic cu o compresă cu bitter suedez şi lăsaţi-o să-şi facă efectul patru ore. Pentru evitarea iritaţiilor, ungeţi genunchiul în prealabil cu alifie de filimică şi nu uitaţi să-l pudraţi după ce îndepărtaţi compresele. În cazul durerilor de genunchi sunt recomandate şi compresele de varză, care se pregătesc prin strivirea cu fierul de călcat a câtorva frunze de varză creaţă sau albă, care au fost, în prealabil, învelite într-un material textil. După strivire, puneţi compresa pe locul dureros şi nu o îndepărtaţi până nu se răceşte. Aceeaşi metodă este recomandată şi în cazul compreselor cu frunze de brânca-ursului.

Băi de şezut terapeutice

Recomandate în cazul bolilor articulaţiilor sunt şi băile de şezut cu coada-calului. Lăsaţi la înmuiat peste noapte 100 g plantă în apă rece, după care strecuraţi lichidul şi încălziţi-l. Dimineaţa, puteţi face baie timp de 20 de minute.

SFAT. Dacă simţiţi că vă lasă genunchii şi obosiţi tot mai des, chiar şi la efort fizic moderat, aplicaţi o pernă de pedicuţă în zona dureroasă.