Main menu

header

499 8 1de Gabriela Niculescu

Stilul de viață nesănătos al vremurilor noastre aduce multe probleme hormonale, iar una dintre glandele cel mai afectate este tiroida. Hipertiroidismul este o afecţiune ce se caracterizează prin excesul de hormoni tiroidieni. Tratamentul hipertiroidismului poate consta în administrarea de medicamente antitiroidiene sau în injectarea de iod radioactiv, pentru a reduce secreţia de hormoni tiroidieni. În unele cazuri, tratamentul este chirurgical, constând în rezecția parţială a tiroidei. Vestea bună este că „doctorul naturii” ne ajută și în această problemă, ameliorând simptomele și preîntâmpinând agravarea bolii.

Varza și broccoli preîntâmpină sinteza unor hormoni

Persoanele care suferă de hipertiroidism trebuie să consume, în cantităţi cât mai mari, varză sau broccoli. Aceste legume conţin glicozinolat, substanţă care previne sinteza anumitor hormoni tiroidieni. De asemenea, alunele americane şi soia conţin şi ele aceeaşi substanţă, motiv pentru care sunt şi ele recomandate suferinzilor de hipertiroidism.

Păducelul alină anxietatea

Deşi această boală nu se tratează în totalitate cu ajutorul plantelor, există unele dintre ele care calmează anxietatea - sindromul acestei boli. Plantele ce trebuie administrate intern sunt: lavanda, teiul, valeriana şi păducelul. Iată câteva rețete menite să vă ajute. Infuzaţi 3 g flori uscate de lavandă într-o cană cu apă clocotită, timp de zece minute. Infuzia trebuie băută pe parcursul unei zile (între mese), într-o cantitate de patru căni pe zi; opăriţi o linguriţă cu valeriană într-o cană cu apă. Această infuzie reduce activitatea glandei tiroide; infuzați, timp de cinci minute, 5 g flori de tei într-un litru de apă clocotită. Persoana suferindă de hipertiroidism trebuie să bea câte o cană cu infuzie de acest gen în fiecare seară înainte de culcare; infuzia obţinută dintr-o linguriţă cu păducel opărită într-un litru de apă este excelentă pentru reglarea ritmului cardiac.

PONT. O capsulă naturală de valeriană, luată seara înainte de culcare, vă va asigura un somn odihnitor.