Main menu

header

498 9 1de Raluca Grințescu

Ylang-ylang este denumirea unui copac nativ din Filipine, Indonezia şi Asia Tropicală, a florii acestuia şi a uleiului esenţial care se obţine din flori. Uleiul este folosit pentru fabricarea multor parfumuri şi în aromoterapie. S-a descoperit că simpla inhalare a aromei de ylang-ylang scade presiunea sangvină, alungă stresul mental, tensiunea şi nervozitatea.

Poate provoca dureri de cap celor sensibili

Florile copacului tropical sunt delicate, mari şi au nuanţe de galben, mov sau roz. Denumirea de „ylang-ylang” provine din Tagalog, fie din cuvântul „ilang”, care înseamnă „sălbăticie”, fie din „ilang-ilan”, care înseamnă rar. Mirosul de ylang-ylang se aseamănă cu cel de iasomie sau de trandafir, şi este considerat un bun afrodiziac. Doar câteva picături cu ulei de ylang-ylang în apa de baie vă vor relaxa complet, oricât de dificilă v-ar fi fost ziua. Există persoane care cred că aroma florii este prea puternică, de aceea poate provoca dureri de cap celor sensibili.

Calmează simptomele asociate stărilor de şoc

Aroma de ylang-ylang este folosită în mod tradiţional în aromoterapie, pentru a ascuţi simţurile şi pentru a tempera depresia, frica, mânia şi gelozia. Se recomandă ca tratament pentru palpitaţii şi în reducerea presiunii sangvine ridicate şi are proprietăţi hipotensive. De asemenea, calmează simptomele asociate stărilor de şoc, anxietate şi nervozitate. Are beneficii dovedite în tratamentul sindromului premenstrual, în special asupra schimbărilor extreme de dispoziţie. În acest sens, se recomandă amestecarea de ylang-ylang cu ulei esenţial de salvie şi cu neroli şi folosirea acestui amestec în apa de baie sau pentru masaj.

Echilibrează nivelul de sebum

Ylang-ylang poate fi aplicat şi pe piele, echilibrând nivelul de sebum. Și vârfurile uscate ale părului pot fi remediate cu ulei de ylang-ylang dacă adăugați câteva picături în şampon sau masați vârfurile părului după șamponare, în combinaţie cu ulei de jojoba. Alternativ, puteți adăuga şase picături de ulei de ylang-ylang în 28 g balsam. Pentru efecte afrodiziace, se recomandă un masaj cu ulei de ylang-ylang, care va dezinhiba până şi cele mai timide şi mai rezervate persoane.

PONT. Masajul cu ulei de ylang-ylang este unul dintre modurile cel mai relaxante şi mai terapeutice prin care puteți să vă bucurați de aromoterapie, deoarece stimulează nu doar corpul, cât şi sistemul nervos şi limfatic

Bucuraţi-vă de efectele sale

Uleiurile esenţiale sunt, în general, absorbite în sistemul circulator, prin piele sau prin membranele mucoase. Iată cum puteți utiliza uleiul de ylang-ylang:

  • Pentru inhalație - puneți o picătură de ulei în palme, apoi frecați-le pentru a-l încălzi. Apropiați palmele de faţă şi inhalați mirosul de ylang-ylang;
  • Inhalație cu aburi - adăugați două sau trei picături de ulei esenţial într-un bol cu apă fierbinte, aplecați-vă cu faţa deasupra şi acoperiţi-vă capul cu un prosop, pentru a nu lăsa aburii cu aromă să se disperseze. Respirați aburul timp de câteva minute;
  • Pentru baie - puneți aproximativ 20 de picături de ulei esenţial de ylang-ylang într-o cadă cu apă fierbinte, împreună cu o cană cu lapte. Puteți adăuga şi ulei de lavandă, pentru că efectul de calmare al acestuia se îmbină armonios cu cel de ylang-ylang;
  • Pentru masaj - folosiți 15-20 de picături de ulei esenţial. În afară de cel de ylang-ylang, mai puteți încerca şi masaj cu ulei de măsline, ulei de migdale dulci, ulei de cocos, ulei de jojoba sau ulei din sâmburi de caise.