Main menu

header

912 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Dacă o persoană este într-o relație cu un partener căruia îi place mult să mănânce, este foarte posibil să respectiva persoană să fie la rândul său o gurmandă, arată rezultatele unei cercetări recente.

Exprimarea iubirii sau… a anxietății!

Un studiu derulat în cadrul Universității din Surrey, Marea Britanie, și-a propus să identifice reperele comportamentului cuplurilor în care unul dintre parteneri are obiceiuri tipice gurmanzilor, precum completarea farfuriilor cu vârf, chiar și atunci când nu este nevoie de mai mult, sau a le oferi celor iubiți mai multă mâncare decât ar putea consuma. Experții au descoperit că unii oameni își exprimă astfel sentimentele sau, dimpotrivă, anxietatea vizavi de relație. De asemenea, cercetătorii arată că atunci când o persoană se comportă astfel, este un indicator că ea însăși ar putea fi gurmandă.

Baza unei relații de dragoste

Cuplurile au adesea opinii comune despre cantitățile de hrană, au descoperit cercetătorii britanici. De asemenea, partenerii de acest tip tind să cadă de acord cu privire la hrănirea cu surplus, pentru a evita irosirea hranei, sau că este important să arate în acest fel că au o stare materială bună. „Uneori, partenerii se hrănesc unul pe celălalt chiar și atunci când nu le este foame, ca să arate cât de mult le pasă de celălalt. Acest lucru poate duce la supraalimentare sau la creșterea în greutate, dar poate constitui și baza unei relații de dragoste. În alte cazuri, se poate întâmpla ca un partener să-i impună hrană în plus celuilalt. Acest lucru poate fi mai problematic - cel care primește poate fi la rândul său un gurmand care se dezvăluie în acest fel sau partenerii pot avea obiceiuri alimentare diferite”, detaliază specialistul Jane Ogden.

Persoanele care mănâncă emoțional sunt mai predispuse să încerce să-și hrănească în exces partenerii de cuplu (revista „Appetite“)