Main menu

header

de Veronica Zărescu

Odată cu venirea toamnei, copiii sunt cei mai expuşi răcelilor din cauza schimbărilor de temperatură. Prin urmare, cei mici trebuie să mănânce sănătos pentru menţinerea sistemului imunitar, iar cel mai simplu mod este cel natural, prin consumul de fructe şi legume.

Merele, o sursă importantă de vitamine
Toamna este anotimpul recoltei, aşa că oferta este variată. Strugurii sunt o bună sursă de vitamine, indiferent de soi sau de culoare. La fel şi merele, ce se recomandă pentru rinichi sau pentru prevenirea astmului şi a diabetului, dar şi perele. Dacă mergeţi în hypermarket şi nu ştiţi ce să alegeţi dintre fructele exotice, optaţi pentru kiwi sau avocado. Primul conţine magneziu şi vitamina C din belşug şi are o funcţie benefică asupra circulaţiei sângelui, în vreme ce al doilea are vitaminele B6, C, E, K şi potasiu.

Fasolea întăreşte oasele
Din meniul zilnic al copiilor nu trebuie să lipsească nici ceapa, usturoiul, roşiile sau ardeiul gras. De asemenea, prazul are efecte benefice asupra organismului şi poate fi consumat în supe sau în mâncăruri de legume. Fasolea verde sau galbenă este o altă opţiune pentru masa de prânz, întrucât acţionează pentru întărirea oaselor, dar şi a memoriei. Broccoli, conopida şi vinetele au şi ele un rol important în creşterea sistemului imunitar, aşa că nu le omiteţi de pe lista de cumpărături. În plus, sunt bune pentru oase, pentru inimă şi previn ulcerul.
Fie că alegeţi varză albă sau roşie, veţi asigura copiilor o sursă nemaipomenită de vitamine şi un scut imbatabil pentru orice formă de cancer. În plus, datorită conţinutului ridicat de fier, spanacul este potrivit pentru oase şi boli oftalmologice, precum şi pentru stimularea activităţii cerebrale.

Nu uitaţi de păstârnac, ţelină şi dovlecei!
Copiilor le plac, în general, cartofii, datorită gustului lor şi mai ales pentru că pot fi preparaţi în multe feluri. Aşa că este greu de crezut că veţi întâmpina dificultăţi din partea celui mic atunci când îi oferiţi o porţie zdravănă de fibre, vitamine şi potasiu. Alte legume pe care se recomandă să le includeţi în meniul copiilor sunt ţelina, păstârnacul şi dovleceii. Aşadar, profitaţi de oferta generoasă din piaţă şi alcătuiţi un meniu sănătos!