Main menu

header

de Veronica Zărescu

Odată cu încălzirea vremii, razele soarelui prind putere şi pot face rău bebeluşilor dacă aceştia nu sunt protejaţi corespunzător. Ei au nevoie de protecţie nu numai la plajă sau la piscină, ci şi la plimbările în parc. Astfel, aveţi nevoie de o pălăriuţă, de cremă protectoare pentru faţă, mâini şi picioruşe şi de o umbrelă de soare la căruţ. De asemenea, e recomandat să evitaţi plimbările la soare cu cel mic la orele de vârf, între 11:00 şi 17:00.

Pielea lor este foarte fragilă
Soarele determină fixarea vitaminei D în organism şi ajută la dezvoltarea armonioasă a micuţului dumneavoastră. Totuşi, razele puternice pot determina multe schimbări la nivelul pielii. Unele dintre acestea apar imediat, cum ar fi bronzul, pistruii, arsurile, în vreme ce altele apar după mai mulţi ani (de exemplu, ridurile sau petele). Cea mai serioasă afecţiune a dermei o reprezintă cancerul de piele, care poate fi letal.
Pielea copilului este subţire, fragilă şi mai puţin grasă. De aceea, medicii recomandă evitarea expunerii bebeluşului la soare pe timpul verii. Din păcate, nu există măsuri de protecţie eficiente pentru nou-născuţi sau pentru copiii cu vârsta până la 1 an, aşa că ei riscă să îşi ardă pielea. În plus, uleiul de plajă sau cremele cu factor crescut de protecţie nu dau randament la micuţii până într-un an.

Plimbaţi-i dimineaţa sau la apus
Important este să ştiţi când şi cât să expuneţi copilul la soare. Folosiţi regula umbrei pentru a vă da seama dacă soarele este prea puternic pentru micuţ: dacă aceasta este mai scurtă decât dumneavoastră, înseamnă că razele sunt prea puternice. Acest lucru se întâmplă, de obicei, între orele 11:00 şi 15:00.
Cu toate că pălăriuţa este un accesoriu obligatoriu pe timpul verii, asta nu înseamnă că oferă protecţie completă, iar razele se pot reflecta şi de pe alte suprafeţe. Aşadar, orele dimineţii şi cele de la apusul soarelui sunt cele mai bune pentru plimbarea în aer liber a bebeluşului. În rest, evitaţi deplasările cu cel mic sau expunerea intenţionată a acestuia la soare.