Main menu

header

de Veronica Zărescu

Întârzierea la şcoală sau la grădiniţă creează neplăceri tuturor celor implicaţi. Copilul e pus într-o situaţie jenantă, fiindcă deranjează ora deja începută, profesorul este obligat să reia materia pentru el, iar colegii să asculte din nou lecţia. Astfel de situaţii pot fi evitate cu o bună organizare a timpului de dimineaţă.

Aranjaţi totul de seara
Iată câteva sfaturi utile pentru o plecare de acasă liniştită, fără incidente neplăcute:
- aşezaţi de seara hainele copilului pe un scaun, în ordinea în care urmează să fie îmbrăcate dimineaţa. Nu uitaţi pieptănul şi agrafele pentru fetiţe!
- puneţi copilul să îşi facă ghiozdanul de cu seară şi să îl aşeze la cuier;
- pantofii trebuie să fie curaţi, lustruiţi şi pregătiţi pentru plecare;
- nu uitaţi să pregătiţi echipamentul de sport (dacă e cazul);
- lăsaţi la îndemână umbrela, căciula sau mănuşile şi cheile;
- lăsaţi copilul să se trezească singur cu ajutorul propriului ceas deşteptător din camera sa;
- pregătiţi ingredientele pentru sandvişuri sau chiar le puteţi prepara dacă ştiţi că astfel vă va fi mai uşor dimineaţa;
- pentru micul dejun optaţi pentru variante uşor de preparat, cum ar fi lapte cu cereale, sandvişuri sau doar un pahar cu lapte.

Treziţi-vă înaintea celui mic
În cazul în care nu aţi reuşit să pregătiţi de seara toate cele necesare, treziţi-vă cu un sfert de oră înaintea copilului şi aranjaţi-le. Nu vă enervaţi şi nu îl certaţi pe cel mic înainte de plecare. Stresul îl va face să încurce lucrurile şi să îl întârzie. Odată ieşiţi pe uşă mai verificaţi o dată dacă a luat ceea ce are nevoie în timpul zilei. Nu puţine sunt situaţiile în care copilul îşi dă seama că a ajuns la timp la şcoală, dar nu are ghiozdanul sau mama realizează că a uitat să îi dea celui mic sandvişul din frigider.
Dacă veţi ţine cont de sfaturile noastre, dimineţile vor fi un punct de plecare pentru o zi bună.